Inaugurat el nou pont que millora la circulació i canvia de color

El matí del 30 de gener quedava inaugurat el nou pont de la Ronda Sud de Puçol, en un acte públic en el qual els responsables han explicat el projecte, finançat íntegrament amb recursos locals. L'obra, que fins al moment no ha sigut batejada amb cap nom, constituïx la quarta connexió entre les zones est i oest del nucli urbà, sortejant el barranc Pascual. I no sols per a vehicles i vianants, ja que també incorpora carril bici.

El nou pont es convertix en la quarta connexió sobre el barranc Pascual, després del Caminás, l'avinguda València i la per als vianants de la travessia del Vallet, «i actuarà com Ronda Sud, descongestionant el Caminás i el centre de la població», apunta l'alcaldessa, Paz Carceller. «És un nou element del mobiliari urbà; un espai compartit de present i futur per als habitants de Puçol».

A càrrec de l'empresa FVAI-Francisco Valiente, l'obra ha tingut un import d'adjudicació de 550.000 euros i s'ha finançat íntegrament «amb recursos propis de l'Administració Local», destaca Carceller; i s'ha aconseguit dur a terme «una construcció d'esta envergadura sense endeutar les arques municipals», afig.

Els responsables han volgut destacar que el projecte s'ha realitzat perseguint l'eficàcia i l'economia de mitjans, ja que «tots els elements que integren el pont complixen una funció específica, de manera que no sobra res», explica Francisco Valiente, enginyer responsable del disseny.

L'originalitat de l'obra residix sobretot en la pintura amb mica, les partícules d'òxid de la qual micàceo aconseguixen un curiós efecte innovador, ja que reflectix la llum del cel, adquirint un gris més fosc en els dies grisos, i tons més blanquinosos i brillants en dies assolellats.

S'ha dissenyat de manera que «no sobrepassa en altura els edificis pròxims per a quedar integrat en l'entorn», assegura Valent, qui afig que «és un element central en el desenvolupament de creixement urbà de Puçol».

«Esperem que l'obra realment redunde en el benefici del trànsit i de la població en general», apunta Elena Camarero, regidora d'Urbanisme, qui a més destaca l'esforç municipal per a crear «una infraestructura tan important».

Un esforç que ha requerit el diàleg i consens de totes les parts implicades, segons Paz Carceller, inclosos a tècnics de l'Ajuntament, personal d'obra, policia, projectistes i a «tots els grups polítics amb representació municipal en els últims anys, que han contribuït al fet que després d'un llarg camí, hui el pont siga una realitat».

Informa: Irene Mollà | Fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

fotos face

064-inauguracion-puente-2

01 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres