Este estiu, el poliesportiu tindrà una pista coberta

La necessitat de cedir a la Conselleria els terrenys a banda i banda de la Vereda Mangraners, per a la creació d'un futur carril bici, obliga a desplaçar i tornar a construir les dues pistes poliesportives… però aprofitant aqueix trasllat, s'està construint una d'elles coberta, per a atendre les històriques peticions dels clubs esportius, que necessiten un altre espai per a entrenar i jugar quan plou, a més del Palau d'esports.

Igual que va succeir amb el Camí La Mar, la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient ha iniciat la recuperació de l'espai de domini públic de la Vereda Mangraners en la zona oest del terme municipal, la qual cosa afecta la part sud del Poliesportiu Municipal, que ha de traslladar 5,5 metres una part de les seues instal·lacions.

El trasllat afecta la pista poliesportiva situada més al sud, però per a poder traslladar-la també cal «desplaçar» l'altra pista, que acabarà situant-se damunt de l'espai ocupat anteriorment per la petanca i un quiosc.

El disseny del projecte va ser adjudicat en 2018 a Xúquer, Arquitectura i Enginyeria, i el concurs públic per a les obres es va resoldre el 13 de novembre a favor de l'empresa Imbesten (Gestió Integral d'Obres i Serveis) per 278.000 euros i quatre mesos per a executar els treballs.

«El projecte global consistix a construir primer la pista nord i, una vegada finalitze aqueixa obra i es puga utilitzar per part dels clubs per a entrenar i jugar, llavors començaran les obres en la pista sud», explica Elena Camarero, regidora d'Urbanisme. «D'esta forma es deixa sempre una pista utilitzable pels clubs locals, a més del pavelló cobert».

La segona pista, a més, incorpora una coberta per a la zona de joc i el públic, per la qual cosa s'aconseguix que fins i tot en dies de pluja hi haja dues pistes per a entrenar i jugar els equips locals, i amb un disseny que complix tots els requisits per a les competicions oficials.

«Paral·lelament, estem treballant enguany en el disseny del projecte per al carril bici que anirà per la Vereda Mangraners i, a partir de 2021, posarem en marxa la seua construcció, de manera que aconseguim enllaçar mitjançant carril cicle per als vianants les urbanitzacions, el nucli urbà i la platja», finalitza la regidora.

Informa: Sabín | Fotos: SergioMaestro

037-obras-pista-polideportiva-1

03 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres