Resolta una reivindicació del segle passat: finalitzar la ronda sud amb un pont sobre el barranc

El dimecres 12 de setembre es va signar el contracte entre l'Ajuntament de Puçol i la Unió Temporal d'empreses (UTE) formada per Otxandiano Empresarial i Taulers Puente, per a construir el pont sobre el barranc Pascual que permetrà descongestionar el trànsit de l'avinguda València i el Caminàs. L'obra costarà 554.000 euros i estarà finalitzada al febrer.

Vicente Aldama com a representant de la UTE i l'alcaldessa Lola Sánchez van ser els encarregats de signar el contracte per a construir un pont de 30 metres de longitud que inclou un carril-bici, una vorera per als vianants i dos carrils per al trànsit rodat.

El pont ha sigut una reivindicació des de finals del segle passat per part de tots els governs de l'Ajuntament de Puçol, ja que en el Pla General d'Ordenació Urbana de 1995 ja figurava una eixida a les noves zones residencials de Santigons i La Barraca, eixida que havia de construir-se al final de l'avinguda Mercé Rodoreda, per a obrir la ronda sud del nucli urbà.

Però la ronda sud no ha pogut finalitzar-se durant dues dècades, en les quals el trànsit ha anat creixent a través de les dues úniques vies que travessen el nucli urbà d'est a oest: el Caminás i l'avinguda València, ara com ara els punts més conflictius del trànsit a Puçol.

«El problema era que la ronda sud havia de passar sobre el barranc Pascual i per a això era imprescindible l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer», recorda l'alcaldessa Lola Sánchez. «eixa autorització no ha arribat fins que el llit del barranc va ser desviat el mes de setembre passat cap al barranc del Puig, una obra realitzada per la Conselleria d'Obres Públiques».

Una vegada desviat el barranc, es va elaborar el projecte tècnic, va eixir a concurs l'obra del pont i l'UTE formada per Otxandiano Empresarial i Taulers Puente ha sigut la guanyadora, per la qual cosa dins de cinc mesos la descongestió del trànsit amb València i la platja de Puçol serà una realitat, ja que la ronda sud, a través del nou pont, permetrà enllaçar amb la zona oest del nucli urbà, zona on es troben dos col·legis públics, un concertat, l'institut, el poliesportiu i les urbanitzacions.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face641-firma-contrato-puente-3

 

14 Setembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres