La taula de participació ciutadana orienta sobre l'actuació en el nucli antic

El divendres 9 de febrer es va dur a terme una taula de participació ciutadana a les 19 hores, en el Sindicat Agrícola, amb l'objectiu que els veïns del nucli antic de Puçol expressaren les seues propostes sobre com els agradaria que fóra la zona. Els assistents es van distribuir entre les taules habilitades de mobilitat, urbanisme, i economia i comerç, en les que van plantejar problemes als tècnics presents i es va opinar sobre les solucions. A partir del 15 de febrer, s'obri una nova enquesta online per a opinar sobre els diferents suggeriments arreplegats, i durant març es realitza un acte per a informar públicament dels resultats obtinguts.

Els habitants del nucli antic es van repartir per les diferents taules i van explicar els problemes relacionats amb el tema corresponent al tècnic encarregat. Així mateix, van donar la seua opinió sobre les solucions i els professionals van recopilar tant els problemes que van plantejar els veïns com les seues propostes.

«Va ser una vesprada productiva, ja que els veïns van explicar amb bastant claredat la problemàtica que viuen cada dia i van aportar les seues solucions. Van estar intercanviant idees des de les 7 de la vesprada fins a quasi les 9», explica Ana Gómez, regidora d'Urbanisme.

Els tècnics d'El Fabricante d'Espheras estan treballant sobre el PRICAP (Pla de Rehabilitació Integral del Nucli Antic de Puçol), dissenyat inicialment en 2003, per a actualitzar-lo i millorar-lo. L'actuació que es va dur a terme en el Sindicat Agrícola forma part del procés d'arreplega de dades que estudien respecte d'això i no va ser l'única: ja van realitzar anteriorment una taula de polítics i una altra de tècnics en què es van plantejar les mateixes qüestions. A més, a principis de mes va haver-hi una enquesta online sobre el diagnòstic que feien els veïns del nucli antic.

Així mateix, el dissabte 10, diversos professionals van recórrer el veïnat per a realitzar una enquesta a peu de carrer per a conéixer l'opinió dels habitants de la zona que no tenen tan fàcil l'accés a Internet.

També han obert una pàgina web amb un qüestionari sobre priorització de propostes que estarà habilitada entre el 15 i el 25 de febrer: http://pricap.particip.es. Al seu torn, arribaran a unes conclusions a partir dels resultats de tota la informació i faran proposicions.

Per a acabar, es realitzarà un acte durant març en què s'informarà públicament els resultats.

Enllaç a l'enquesta: http://pricap.particip.es

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos i vídeo: Sergio Maestro

fotos face

  

13 Febrer 2018
FaceBook  Twitter  

Altres