Els veïns tindran veu en l'estudi sobre la revitalització del casc antic

L'Ajuntament ha iniciat un estudi destinat a consultar la revitalització del casc antic en què els veïns de Puçol podran realitzar la seua aportació: després de l'anàlisi que realitzarà una empresa, «començarà un pla de participació ciutadana en què es donarà veu als habitants a través de tallers, reunions i xarrades», ha explicat Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. A partir d'aquesta actuació, que es realitzarà durant 4 mesos i tindrà un cost de 13.000 euros, «es buscarà la millor solució per a recondicionar-lo», ha afegit.

«Encara que el PRICAP, el pla anterior amb el que comptava el casc antic, és una bona base, és necessari actualitzar-lo», ha explicat l'edil d'Urbanisme Ana Gómez. El Fabricante de Esferas, l'empresa a la qual es va adjudicar aquest estudi, es va comprometre a realitzar els treballs en 4 mesos i es troba arreplegant dades sobre el pla previ, vigent des de 2003.

Després d'aquesta fase, s'habilitaran meses sectorials de diagnòstic i propostes en què participaran partits polítics i personal tècnic de l'ajuntament, associacions, col·lectius i societat civil en tots els seus àmbits. «Aquest aspecte s'anirà definint conforme avance l'actuació, però el farem públic perquè la ciutadania puga sumar-se als treballs», va detallar Ana.

A continuació, hi haurà un taller de priorització de propostes obert a la ciutadania i una enquesta online respecte d'això. Finalment, l'empresa redactarà el pla d'implementació de les propostes seleccionades i un document que resumirà els resultats i la participació.

A partir d'ací, es tindran en compte les conclusions i «es buscarà la millor solució per a revitalitzar el casc antic», va agregar la regidora. «Tot el veïnat tindrà veu; la intenció de l'estudi és arreplegar percepcions, problemàtiques i propostes dels habitants, que són els que millor coneixen les necessitats i la realitat del lloc on viuen».

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Sabín

fotos face

759-reunion-fabricante-esferas-2

 

07 Novembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres