Un Camí Mangraners més segur amb la nova rotonda i el carril bici

En la reunió celebrada a l'estiu amb l'alcaldessa Lola Sánchez i la regidora Ana Gómez, el president Ximo Puig es va comprometre a accelerar els tràmits referits al Camí Mangraners, per a aconseguir la delimitació de la via pecuària, requisit imprescindible per a poder posar en marxa dos actuacions: una rotonda en l'encreuament amb el Camí Llíria i un carril-bici per a connectar el nucli urbà amb les urbanitzacions. Ambdós projectes ja estan en marxa.

A penes tres mesos després, el 26 de setembre es reunien l'alcaldessa Lola Sánchez i la regidora Ana Gómez amb José Guillermo Rogil (cap de servei de Vies Pecuàries) i Gabriel Barea (tècnic a càrrec de l'expedient sobre la delimitació el Camí Mangraners). Sobre la taula, l'estudi de viabilitat ja redactat per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Medi Rural, en el que els tècnics es mostren favorables a la delimitació i, per tant, ha sigut remés a la Direcció General perquè posen en marxa els tràmits.

Ladelimitació és un acte administratiu per a definir els límits d'una via pecuària”, explica Ana Gómez. “Igual que ja va succeir amb el Camí La Mar, on es va crear una via per a cotxes i una altra per a persones, bicis i animals, amb este acte el que volem aconseguir és l'autorització per a crear un carril bici que unisca el nucli urbà amb el Camí Llíria i, paral·lelament, permís per a construir una rotonda en l'encreuament entre ambdós camins, Llíria i Mangraners, per ser un punt negre per al trànsit rodat”.

Encara que els tràmits administratius ja estan en marxa, segons els tècnics una delimitació d'este tipus té un termini d'execució de 18 mesos, pel que l'alcaldessa hi ha sol·licitat paral·lelament una reunió amb la Conselleria d'Infraestructures, de cara a estudiar conjuntament un segon projecte: aprofitar la delimitació del Camí Mangraners per a construir el tram del carril bici que connecta el nucli urbà de Puçol amb el Camí Llíria.

Este estiu, la Generalitat Valenciana ha anunciat que en breu contractarà un projecte tècnic per a connectar la Via Xurra des de Puçol fins a Sagunt, utilitzant el Camí Llíria, i, al mateix temps, un altre projecte per a unir la Via Ojos Negros des d'Albalat fins a Sagunt, la qual cosa permetria crear un carril bici des de la ciutat de València fins a la província de Terol, el que suposa més de cent quilòmetres de via verda.

L'idealseria que el tram nou de carril bici que es va a construir a Puçol per a enllaçar la Via Xurra amb el Camí Llíria es realitze aprofitant la delimitació que s'està preparant del Camí Mangraners, pel que els dos projectes es podrien portar avant de forma quasi simultània i, si tot ix bé, a finals de 2018 podríem tindre la rotonda en l'encreuament d'ambdós camins i el carril bici per a enllaçar en eixa rotonda amb el Camí Llíria i arribar fins a Sagunt”, puntualitza Lola Sánchez.

De moment, ambdós conselleries estan portant els tràmits a bon ritme i atenent les peticions de Puçol… Els resultats, l'any que ve.  

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

722-reunion-vias-pecuarias-1

02 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres