Dissenyant el Puçol del segle XXI

Al setembre s'adjudica la redacció de tres projectes destinats a millorar l'accessibilitat i la circulació a través de Puçol, així com requalificar a ús residencial la parcel·la que ocupava la factoria de Cointra. La rotonda en l'encreuament entre el Camí Mangraners i el Camí Llíria, l'obertura d'una ronda en el municipi a l'enllaçar les avingudes Mercé Rodoreda i Corts Valencianes, i la creació de zones verdes en l'espai de Cointra. Tres projectes que l'Ajuntament començarà a fer realitat en 2018.

El primer projecte és la creació d'un accés des de la CV-3307 a la zona residencial de la Barraca sobre el barranc Pascual, ja siga pont o rotonda, i s'adjudicarà a principis de setembre.

La intenció de l'Ajuntament és, a l'enllaçar Mercé Rodoreda amb l'avinguda de les Corts Valencianes, “obrir una ronda que permeta circular amb facilitat al voltant del nucli urbà de Puçol”, explica Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. Es tracta d'un objectiu llargament esperat que, després de 9 anys, es va a dur a terme: “la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no permetia cap actuació a menys que es realitzara la desviació de les aigües que circulaven pel barranc”, una cosa que va canviar el passat 6 de juliol al finalitzar unes obres que es van demorar a causa de la crisi econòmica i que dirigeixen el llit al barranc del Puig.

El pressupost per a redactar aquest primer projecte ascendeix a 49.500 euros i el cost per a dur a terme la futura obra se situa entorn de 438.000 euros.

El segon projecte, per a millorar el trànsit en l'encreuament entre el Camí Mangraners i el Camí Llíria, consisteix a dissenyar una solució viable econòmicament i que en principi pareix estar clara: “Pretenem construir una rotonda que regule la velocitat, ja que hi ha molt de trànsit en aqueixa via però cap element que el regularitze”, apunta la regidora.

La redacció del projecte té un cost previst de 3.800 euros i el pressupost la futura rotonda se situa entorn de 64.000 euros.

El tercer projecte es refereix a l'àrea que ocupava l'antiga fàbrica de Cointra, hui per hui una parcel·la d'ús industrial que se situa al mig d'un espai urbà. L'Ajuntament pretén canviar l'ús de la parcel·la a zona residencial, la qual cosa suposa redactar un pla de reforma interior que modifique el Pla General d'Ordenació Urbana en la zona de la factoria. El pressupost per a redactar aquest projecte és de 37.500 euros.

“És necessària una ordenació detallada que estudie la seua relació amb l'entorn i que plantege tant les connexions viàries com els equipaments d'acord amb la posició que ocupa respecte a la resta de la població”, assenyala l'alcaldessa Lola Sánchez. Una tasca d’aquest calibre implica la intervenció de molts tècnics i nombrosa documentació. “La nostra intenció és evitar que una zona industrial quede al mig d'una zona urbana, perquè Puçol ja disposa de dos polígons dedicats a aquesta comesa”.

Una vegada redactat el projecte, s'iniciaran els tràmits amb Conselleria: “l'organisme competent de l'administració autonòmica s'ocuparà de supervisar-lo i aprovar-lo”.

Després de la pertinent autorització, es durà a terme la reordenació de l'espai a través de la proposta que s'aprove des de l'Ajuntament, d'acord amb els propietaris de la parcel·la on se situava Cointra. “Allò que està clar és que s'obriran nous vials i es crearan zones verdes per a tots en aquesta zona”, finalitza Lola.

Informa: Nicolás D'Opazo | Fotos: Sabín

623-obra-rotondas-cointra-3

29 Agost 2017
FaceBook  Twitter  

Altres