Finalitzen les obres de la plaça Joan de Ribera

El divendres 9 de juny van finalitzar les obres en la plaça Joan de Ribera, realitzades per Vialobra per un import de 25.700 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació de València a través del Pla Provincial d'Obres i Serveis Municipals. La remodelació es va sol·licitar el passat any, va començar el 2 de maig i era necessari actuar perquè les arrels d'alguns arbres havien deteriorat diversos murets de contenció, per a evitar accidents la plaça va estar vallada mentres es dissenyava el nou projecte.

Elsmurets que servien de jardineres estaven cada vegada més deteriorats i eren un perill per als veïns, d'ací que en primer lloc optàrem per tancar la zona i després hem preparat un redisseny de la plaça entre l'església i l'ajuntament”, explica Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. “Com no es pot excavar en la zona on abans estava el palau Arquebisbal, perquè és una zona de protecció arqueològica, hem optat per un disseny a arran de sòl”.

Una vegada aprovada la subvenció de 25.700 euros de la Diputació de València, el 27 d'abril es va realitzar el replantejament de l'obra per part de Vialobra i el 2 de maig va començar demolició dels murs de rajola. A continuació es van instal·lar quatre jardineres per a delimitar els cantons de la plaça, es va ampliar la xarxa de reg i s'han inclòs unes quantes rampes per a convertir-la en una plaça accessible.

Ambesta actuació hem obert un espai a la plaça, sense abaixar el nivell de la zona junt amb l'església”, finalitza Ana. “A més hem millorat a l'accessibilitat, creant un espai de pas i de reunió, respectant els arbres més longeus i hem creat una zona d'ombra junt amb el vell roure, un espai que abans no s'utilitzava”.

El nou disseny de la plaça permet una major visibilitat de l'església dels Sants Joans i més espai per als actes que se celebren enfront de l'edifici de l'Ajuntament de Puçol.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

497-obras-plaza-4

12 Juny 2017
FaceBook  Twitter  

Altres