Comencen les obres a la plaça de Joan de Ribera

El 2 de maig començaren les obres de demolició de les parets deteriorades de la plaça de Joan de Ribera, davant de l'ajuntament. A causa de la pressió produïda pel creixement de les arrels, algunes parets baixes s'havien partit, fet que va obligar en un primer moment a impedir-hi l’accés mentre es preparava el projecte tècnic. Durant un període de 28 dies, Vialobra executarà els treballs per un import de 25.700 euros, aportats per la Diputació de València dins del Pla Provincial d'Obres i Serveis Municipals (PPOS).

“Les parets baixesque servien de jardineres estaven cada vegada més deteriorades i eren un perill per als veïns. Per este motiu, en un primer moment optàrem per tancar la zona i després hem preparat un redisseny de la plaça de davant de l'edifici consistorial”, explica Ana Gómez, regidora d'Urbanisme. “Com no es pot excavar en el solar on abans era el palau arquebisbal, ja que és una zona de protecció arqueològica, hem optat per un disseny arran de terra”.

El 27 d'abril es realitzà el replantejament de l'obra per part de l'empresa Vialobra i des del dimarts 2 de maig es treballa en la demolició de les parets de rajola fins a enrasar amb el nivell del sòl actual. Posteriorment se situaran quatre jardineres per delimitar les cantonades, es millorarà la xarxa de reg i es prendran les mesures perquè siga una plaça accessible.

Finalment, es trasplantarà un dels arbres, una carrasca, a un dels laterals de la plaça, i  el centre es mantindrà amb l’aspecte actual.

El cost de l'actuació serà de 25.700 euros, amb càrrec a la subvenció del PPOS de la Diputació de València de l'any 2016.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

367-obras-plaza-ayuntamiento-3

03 Maig 2017
FaceBook  Twitter  

Altres