Puçol elimina els passos de zebra elevats en la carretera de Barcelona

Després de la reunió de la Junta de Seguretat, l’Ajuntament de Puçol ha iniciat les obres d’eliminació d’alguns dels passos de zebra elevats que no complixen la normativa actual. Es deixaran passos elevats en els llocs més conflictius, però amb un nou disseny del tipus “esquena de burro”. El cost de les obres ascendix als 24.200 euros i seran dutes a terme per l’empresa Pavasal a l’octubre i novembre.

Encara que al principi es va estudiar la possibilitat d’eliminar també els passos elevats en el carrer de la Ronda, finalment la Junta de Seguretat ha optat per mantenir-los, ja que és una via que no té semàfors i els passos són recomanables enfront de l’escola Virgen al Pie de la Cruz i en els creuaments amb els carrers de la Mallaeta i Terol.

Però seran ressalts més suaus a banda i banda del pas de vianants, similars als que hi ha a la Platja, el nom tècnic dels quals és esquena de burro, per a ajustar-nos a l’actual normativa”, explica Ana Gómez, regidora d’Urbanisme. “En la carretera de Barcelona s’eliminen perquè hi ha semàfors que regulen el trànsit. A més, en els llocs on es lleven els passos elevats s’afig el rebaix de les voreres, per a fer-les accessibles”.

Les obres es dividiran en dues fases. En primer lloc, s’eliminaran dels passos elevats i es construiran rampes en les voreres. La segona part consistirà en l’asfaltatge de la carretera quan es trobe al nivell de la calçada, moment en què es pintaran els passos.

La primera fase va començar el 13 d’octubre i no afectarà la circulació del trànsit en el municipi, ja que els obrers treballen des de les voreres. Encara que en el procés d’asfaltatge sí que cal tallar la via al trànsit. L’Ajuntament avisarà els veïns amb temps.

Les zones més afectades per les obres seran la carretera de Barcelona, l’avinguda dels Hostalets i la Ronda.

Informa: Ruth Ruiz Orenga | Fotos: Pau Díaz

fotos face

822-rebajes-badenes-2

25 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres