Invitat d'honor a Puçol: El president de la Diputació recorre les obres que ha subvencionat

Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València, es va deixar veure este dijous per Puçol per a visitar les obres que estan remodelant el poble i que han rebut quasi un milió d'euros de subvenció per part de la institució provincial. La visita del president es va veure dividida en dos fases: el Llibre d'Honor de l'ajuntament va protagonitzar la primera d'elles en incorporar la firma de l'invitat. Després d'unes paraules del president i de l'alcalde, Enric Esteve, va començar la ruta per les zones en obres.

“Estic molt orgullós dels nostres projectes; hem millorat l'accessibilitat de la platja, pintat l'aparcament del mercat, reformat els banys del poliesportiu…”, explicava Enric Esteve en la saló de plens de l'ajuntament: “Hem d'intentar administrar els diners el millor possible perquè, al cap i a la fi, és dels veïns”.

Per la seua banda, Jorge Rodríguez, que venia acompanyat pels diputats provincials Mamen Peris, Toni Gaspar i Miguel Bailach, va escriure la seua dedicatòria a Puçol i als seus veïns en el Llibre d'Honor, després d'assegurar que ell, per damunt de tot, també és l'alcalde del seu poble –Ontinyent–, i que és necessari cobrir les necessitats socials de tots perquè, “a vegades, els menys atesos són els que més prop estan de la realitat que ens rodeja”.

Després d'unes quantes declaracions, paraules emotives, fotos i, fins i tot, una anècdota d'Enric Esteve sobre un “pastís de Puçol”, els representants de la Diputació de València es van dirigir, junt amb l'alcalde i alguns regidors, a visitar 4 dels 10 projectes del Pla d'Inversions Sostenibles, que han sigut finançats al 100 % per la  institució provincial.

En primer lloc, van acudir a la zona verda del carrer Cabeçol, junt amb l'Antiga Muralla, en la reforma de la qual s'han invertit 50 mil euros amb l'objectiu de “crear un nou espai públic a l'aire lliure, agradable i en bones condicions”, segons els tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament, que van guiar la ruta explicant el pressupost, funcions i cost de cada una de les obres.

La carpa multiusos del solar municipal va ser el segon destí de la ruta; l'edifici de la platja, encara en obres, proporcionarà una zona coberta de fusta amb una estructura metàl·lica de 190 metres quadrats per a poder protegir-se del sol o, a falta d'ell, de la pluja, en els dies de mal temps. I és que, com apuntava Enric, “el solet, a l'estiu, està molt bé, però també cal descansar un poc d'ell”. Elaborat amb materials no danyosos per a l'entorn, “potenciem les activitats per a que, també, en eixos dies de ‘tronà’ de l'estiu, les persones no vinguem a la platja en va”. El projecte ha tingut un cost de 155 mil euros.

Després, els representants de la Diputació i de Puçol van visitar el nou aparcament de la platja ja pintat, en el que, a partir d'ara, estarà localitzat el mercat d'estiu. Van aprofitar la visita per a fer una ullada a la mar des del passeig marítim, des d'on podrà veure's, a finals del pròxim mes, una reforma que dotarà a la platja d'una total accessibilitat per a les persones amb discapacitat, gràcies als 80 mil euros subvencionats enguany per la Diputació.

El nou aparcament junt amb l'Espai Jove, també ja pintat, va concloure la visita de Jorge Rodríguez. “No parlem de grans obres, sinó d'actuacions que tindran gran transcendència en vida dels veïns”, assegurava el president, i continuava: “Des de la Diputació, treballem braç a braç amb els ajuntaments, perquè és l'alcalde de cada poble el que més coneix les necessitats dels seus ciutadans”. Esta obra, junt amb el condicionament del recinte de la platja per al mercat municipal, ha tingut un cost de 212 mil euros.

A estos projectes cal sumar les subvencions del Pla Provincial d'Obres i Servicis (PPOS) i del Pla de Camins i Vials (PCV) que rebrà Puçol (238 mil euros en total), finançats, també, al 100 % per la Diputació de València.

La totalitat de la inversió s'acosta al milió d'euros, quantitat que, segons Enric, “és necessària per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

fotos face

641-presi-diputacion-en-pucol-3

08 Juliol 2016
FaceBook  Twitter  

Altres