En falles estarà obert el camí del Puig i al setembre finalitzada la desviació del barranc Pascual

Les obres de desviació del barranc Pascual al barranc del Puig continuen segons el calendari previst amb la consolidació del llit més ampli, el que inclou l'ampliació del pont situat en el camí del Puig, que ha sigut tancat al trànsit per a esta ampliació. Paral·lelament, es realitzen gestions per a determinar el valor d'una troballa arqueològica descoberta durant l'execució de les obres.

L'alcalde Enric Esteve ha visitat les obres del barranc del Puig en companyia d'Edmundo Gómez, cap d'obra, per a comprovar l'avanç simultani del treball en els tres punts clau: la zona de desembocadura al Mediterrani, on s'està consolidant un nou llit més ampli; la zona del camí del Puig, on es treballa en el pont per a obrir-lo al trànsit com més prompte millor; i la zona de l'encreuament amb la séquia de Moncada, on confluïxen ambdós barrancs.

Esta última zona ha sigut notícia en les últimes setmanes perquè s'ha realitzat una troballa arqueològica, pel que s'ha desplaçat fins a les obres un arqueòleg de la Conselleria de Patrimoni per a estudiar-ho in situ.

L'arqueòlegha de realitzar una fitxa de la troballa i haurà d'estar present durant les obres en la zona, inclosa la demolició de la séquia de Moncada que està situada prop”, explica el cap d'obra. “Les primeres impressions és que pot tractar-se d'un forn o inclús d'un pou aproximadament del segle XVIII, encara que els dubtes seran aclarides per l'informe tècnic final i en qualsevol cas cal respectar el descobriment”.

Per a complir amb la que marca la llei, l'empresa responsable de les obres ja ha començat a dissenyar un mur de separació per a continuar amb les obres sense afectar esta troballa, que quedarà protegida i es podrà visitar quan finalitze el treball de desviació del barranc Pascual al del Puig.

Ladesviació del barranc és imprescindible per a Puçol i fa anys que venim reclamant-la, perquè mentres el barranc Pascual passe pel nucli urbà serà una zona inundable en èpoques de pluges”, assegura l'alcalde. “A més, fins que no es realitze la desviació, el barranc és propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i l'ajuntament no pot realitzar cap actuació urbanística ací. Quan finalitze l'obra, una cosa que està prevista per a setembre, llavors podrem sol·licitar que ens cedisquen eixos terrenys i millorar les nostres infraestructures”.

Una millora que inclou la creació d'una rotonda al sud del nucli urbà, que enllace l'actual avinguda Mercé Rodoreda amb l'antiga carretera de Barcelona i amb la ronda Corts Valencianes, la qual cosa permetrà al trànsit rodat i inclús a la bicis enllaçar des de les urbanitzacions fins a la platja sense haver de travessar el nucli urbà i més concretament el Caminàs, una zona que ara com ara és un punt negre en el trànsit de Puçol.

Les obres continuen amb els terminis previstos, pel que el pont sobre el camí del Puig serà obert al trànsit abans de falles i la resta de l'actuació en el barranc es manté amb la data inicialment prevista: al setembre estarà finalitzada l'obra si no sorgixen imprevistos.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

fotos face

124-visita-alcalde-a-obras

13 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres