Millors accessos a una sala d'actes que ja no té goteres

Durant la segona quinzena de febrer s'ha alçat part de la plaça de la Casa de Cultura per a esmenar les goteres que afectaven el saló d'actes, per a la qual cosa Argotek ha prescindit de la tradicional tela asfàltica per a aplicar Polibreal, un asfalt en calent que té una major duració i un segellat més eficaç. Per a finalitzar l'obra s'ha realitzat també una nova escala d'accés a la plaça.

Les goteres en la sala d'actes de la Casa de Cultura, situat en el soterrani, davall la plaça que dóna accés a edifici, no és un problema nou, inclús va arribar a alçar-se tot el paviment de la plaça fa deu anys per a canviar els taulells espatlades.

Però en èpoques de pluges fortes les goteres han tornat a aparéixer, a més ara on es troba situada la sala de control tècnic”, explica el gerent José Mª García. “Un lloc que fa més perilloses estes goteres perquè hi ha equips delicats en la cabina de control d'àudio, llums i projeccions”.

El treball de segellar definitivament estes goteres ha sigut escomés per Argotek, una empresa que ja va treballar per a l'ajuntament en les obres de la plaça María Zambrano i en 2014 s'havia ocupat dels semàfors en la carretera de Barcelona, enfront del centre comercial Dia i al Caxton College.

Per a localitzar les goteres hem alçat una part de la plaça, la situada damunt de la cabina de control tècnic, fins a arribar a l'estructura i detectar els punts que havíem de segellar”, explica Gonzalo Collía, responsable d'Argotek. “Com la tela asfàltica ha demostrat que als deu anys deixa de ser eficaç, hem apostat per un asfalt en calent, que és més durador i, sobretot, més segur, ja que a l'estar pegat a l'estructura no té badalls que permeten filtrar-se l'aigua: si haguera una gotera en el futur seria molt fàcil localitzar-la”.

Concretament l'asfalt en calent utilitzat és Polibreal, un material habitual en ponts i soterranis, no tan estés com la tela asfàltica, però amb uns resultats garantits durant més temps.

A més, la reconstrucció d'eixa zona d'accés a la plaça ha servit per a crear una nova escala, amb escalons més amples, antilliscants i amb un disseny més atractiu. Ambdós actuacions s'han realitzat sense alterar la programació d'actes prevista durant el mes de febrer: cine, teatre i inclús presentacions falleres.

El cine de la Casa de Cultura actualitza les seues instal·lacions amb un 2 x 1: elimina les goteres i millora els accessos.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face129-obras-casa-cultura-3

25 Febrer 2015
FaceBook  Twitter  

Altres