La Diputació de València completa l'asfaltat del Camí Llíria per a facilitar l'accés a l'autovia A-7

La Diputació de València va incloure el reasfaltat del Camí Llíria en el Pla de Camins Rurals (PCR), el que facilitava que els ajuntaments de Puçol i El Puig sol·licitaren sengles subvencions per a reasfaltar la part que els corresponia de l'actuació. Al novembre va asfaltar el seu tram Puçol, al gener el Puig i al juliol la Diputació ha finalitzat l'actuació.

Executar les obres d'un camí que travessa dos termes municipals no és fàcil, perquè implica posar d'acord amb els dos ajuntaments perquè actuen de forma complementària. Si, a més, eixe camí té la catalogació de via pecuària l'actuació conjunta es complica, perquè és necessari el permís de la Conselleria d'Agricultura.

Açò succeïa en el Camí Llíria, la via que permet als veïns de Puçol accedir des de les urbanitzacions i el nucli urbà l'autovia A-7. Açò va complicar durant anys el reasfaltat en una via que diàriament és utilitzada per milers de vehicles, fonamentalment de Puçol.

Ambdós ajuntaments es van posar d'acord el passat any per a incloure l'actuació en el Pla de Camins Rurals (PCR) de la Diputació de València, amb una divisió del projecte en tres fases: la primera la va dur a terme Puçol a finals  novembre, asfaltant el tram que unix el Camí Mangraners amb el barranc que separa ambdós termes; la segona la va escometre al gener El Puig, el tram que va del bypass a Campo Aníbal.

I la tercera fase la va assumir directament la Diputació de València, contractant a la mateixa empresa que s'havia fet càrrec dels dos trams anteriors, Los Serranos. Els 550 metres lineals que unixen Campo Aníbal i Abelló-Linde s'han completat este estiu, pel que l'accés a l'autovia ja està finalitzat.

Una notable millora en seguretat i comoditat per als veïns de Puçol.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

762-camí-lliria

28 Agost 2014
FaceBook  Twitter  

Altres