L'Avinguda València estarà oberta al trànsit rodat i peatonal durant les festes

En l'Avinguda València, el 8 de juliol començaven les obres d'ampliació de voreres, asfaltat de la calçada, peatonalizació de la plaça 25 d'abril i obertura al trànsit rodat de la calle Vall d'Aiora, tot això gràcies a l'aportació de 232.000 euros per part de la Diputació de València. Encara que està previst que finalitzen a finals de setembre, durant les festes l'Avinguda València estarà oberta.

L'actuació en l'Avinguda València ha sigut dissenyada des del Departament d'Urbanisme municipal i ha sigut duta a terme per l'empresa Pavasal amb càrrec íntegrament als Plans Provincials d'Obres i Servicis (PPOS) de la Diputació de València. El projecte pretén potenciar l'ús peatonal i comercial de l'artèria central del nucli urbà, oferint com a alternativa per als vehicles un aparcament pròxim, en l'antiga estació de Renfe.

Les millores de l'avinguda inclouen a més canviar tot el paviment de les voreres, la instal·lació de bolardos i arbreda, la creació de nous passos de zebra, tots ells amb rebaixos en les voreres per al pas de carros de bebés i minusvàlids”, explica el regidor Chimo Galcerá. “També és fonamental l'obertura al trànsit del carrer Vall d'ayora, situada en mitat de l'avinguda, perquè facilita l'accés a l'aparcament de l'antiga estació de Renfe, un espai ampli i cèntric, que ajudarà a descongestionar el trànsit en l'artèria central del casc”.

Pavasal ha inclòs entre altres millores en el projecte substituir les lluminàries de l'Avinguda València i el carrer Vall d'ayora, que actualment són de sodi, per unes noves tipus led, la qual cosa a més suposarà un estalvi econòmic per a l'ajuntament en la factura de l'enllumenat públic.

El problema entre alguns veïns és que esta avinguda forma part de molts actes de les festes populars i patronals, que se celebren del 29 d'agost al 9 de setembre, entre altres la cavalcada, la baixada de caixons de bous, l'entrada de la murta o inclús l'arreplegada de festers que comencen les festes el divendres 29.

Hem organitzat el calendari amb Pavasal perquè el dimarts 26 es tire la primera capa d'asfalt i estiguen finalitzades les voreres, de tal forma que a partir del 27 d'agost estiga oberta l'avinguda a la circulació peatonal i de vehicles”, puntualitza el regidor. “Una vegada passades les festes es completarà l'obra amb una segona capa d'asfalt imprés que simula el disseny de les llambordes i la resta d'elements que completen l'actuació. L'objectiu era no interferir en les festes i ho hem aconseguit”.

Informa: Sabín | Fotos: Diana Verdejo

781-Obras-fiestas-avenida1

26 Agost 2014
FaceBook  Twitter  

Altres