Jornada del Col•legi d'Enginyers de Camins sobre la passarel•la de formigó de molt alt rendiment a Puçol

El Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports a la Comunitat Valenciana ha organitzat el dilluns 5 de maig una Jornada Tècnica sobre la passarel·la de formigó de molt alt rendiment (HMAR) sobre la V-21 a Puçol, que ha finalitzat amb una visita a la planta on es fabrica este tipus de formigó.

En la inauguració d'esta jornada han estat presents la vicedegana del Col·legi d'Enginyers de Camins, Junco Riera; el director general d'Obres Públiques, Projectes Urbans i Vivenda de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Vivenda, José Vicente Dómine, i l'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis.

La vicedegana del Col·legi d'Enginyers de Camins, Junco Riera, ha destacat la importància de desenrotllar este tipus de jornades que “ens permeten conéixer i exalçar projectes que destaquen per la seua innovació i que a més s'executen en el nostre territori”.

José Vicente Dómine, director general d'Obres Públiques, Projectes Urbans i Vivenda hi ha, comentat en la seua intervenció que “esta passarel·la que es troba en procés de construcció és un clar exemple d'aposta per la mobilitat, per la seguretat viària de les persones i que a més complix la funció de respecte pel medi ambient i d'encaixar bé a nivell paisatgístic”.

Per la seua banda, Merche Sanchis ha apuntat que “l'execució d'esta passarel·la s'emmarca dins del projecte d'ampliació i millora del Camí la Mar-Sendera Mangraners, que forma part de l'actuació del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, dotat amb 3.748.000 euros i que era una de les demandes històriques dels veïns de Puçol”.

L'execució d'esta passarel·la sobre la V-21 unirà el nucli urbà de Puçol amb l'accés a la platja i permetrà circular vianants i ciclistes amb total seguretat.   

L'alcaldessa ha recordat que les obres per a l'ampliació i millora d'este camí, així com de la futura passarel·la es van iniciar al desembre del 2013 i hi ha assenyalat que la passarel·la és un element que destacarà pel seu disseny, funcionalitat i per la innovació en l'ús de materials. En este cas, es tracta d'un formigó de molt alt rendiment (HMAR), molt més segur i que s'utilitza de manera pionera en el nostre territori.

El tipus de passarel·la i el material empleat ha sigut presentat, posteriorment, de forma tècnica i després ha tingut lloc una taula redona amb especialistes que han debatut sobre este tipus de nous materials i sobre qüestions relatives a disseny, qualitat i innovació en l'execució d'infraestructures.

La jornada ha finalitzat amb una visita dels assistents a la planta de prefabricats, situada a Chiva, on s'elaboren este tipus de formigons d'alt rendiment.

Informa: Pere Ferrer | Fotos: Sergio Maestro i Pere Ferrer

426-obras-pasarela-6

05 Maig 2014
FaceBook  Twitter  

Altres