Dos actuacions per a millorar els accessos des del nucli urbà a la platja: el pont i la nova passarel•la sobre la V-21

L'empresa Pavasal té previst finalitzar al juny la passarel·la per a ús ciclista i de vianants que enllaça el nucli urbà amb la Sendera Mangraners, amb un cost de 400.000 euros. El projecte s'està realitzant en paral·lel a la sol·licitud per part de l'Ajuntament de Puçol al Ministeri de Foment perquè assumisca la reparació del pont sobre la V-21, les tasques de manteniment de la qual porten anys sense realitzar-se.

Quan l'empresa Pavasal va guanyar el concurs públic per a executar les obres del Camí La Mar i la Sendera Mangraners, amb càrrec al Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, va realitzar una rebaixa de 400.000 euros sobre el preu inicialment establit en el projecte, que ascendia a 3.748.000 euros.

És precisament eixos diners el que s'ha destinat a la construcció d'una passarel·la de vianants que comença enfront del Quarter de la Guàrdia Civil i enllaça directament amb la nova Sendera Mangraners, passant per damunt de l'autovia V-21”, explica Chimo Galcerá, regidor d'urbanisme. “Per tant, la passarel·la no té cap cost econòmic per a Puçol, sinó que la seua construcció també l'assumix la Generalitat Valenciana”.

El pla d'actuació contemplava que una vegada inaugurades la sendera i el nou Camí La Mar, el que va succeir el passat 22 de gener amb l'assistència del vicepresident José Císcar, es posaria en marxa la construcció de la passarel·la, el disseny de la qual ja va ser aprovat a finals de 2013. Actualment s'estan fabricant els distints mòduls que la componen a Turís i, una vegada finalitzats, es portaran a Puçol per a acoblar-los i col·locar-los junt amb el pont del Camí La Mar.

És important destacar que el seu disseny és innovador respecte a què hem vist en altres poblacions i que, a més, s'està utilitzant un material més segur per a la seua construcció, de fet és la segona vegada que s'utilitza en una passarel·la espanyola”, apunta el regidor d'urbanisme.

La passarel·la permetrà als veïns a peu o amb bicicleta sortejar l'autovia V-21 i completar el passeig al mar des del nucli urbà. Un passeig hui més complicat perquè el pont sobre l'autovia no reunix les condicions adequades de seguretat.

Però també en este punt ja s'està treballant, perquè s'ha sol·licitat a la Demarcació Provincial de carreteres i al Ministeri de Foment que es construïsquen els nous accessos al bypass (autovia A-7) i les tasques de manteniment en el pont sobre la V-21 que ja es van sol·licitar en 1997 i en 2007, en este últim cas amb motiu de l'ampliació a tres carrils de la V-21.

No hi ha hagut treballs de manteniment en el pont del Camí La Mar sobre la V-21 des que es va construir i estem parlant de l'únic nexe d'unió del nucli urbà de Puçol amb la platja”, finalitza Chimo. “Ara que s'estan finalitzant les obres del tercer carril en esta autovia ens pareix just que el ministeri assumisca la reparació i les obres d'adequació d'este pont, de les mateixa forma que ha procedit en els ponts sobre la V-21 situats en els termes municipals de La Pobla de Farnals, El Puig, Massamagrell i Meliana”.

Per a comprovar tant l'estat de les obres de la passarel·la com les deficiències del pont que unix Puçol amb la seua platja, durant el matí del dimecres 19 de febrer han realitzat una visita d'inspecció el regidor Chimo Galcerá junt amb l'alcaldessa Merche Sanchis i distints tècnics d'urbanisme.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

151-obras-pasarela-1

20 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  

Altres