Des del dimecres 18 de desembre, Puçol compta amb un nou accés a la platja: les obres del Camí La Mar han finalitzat

El matí del dimecres 23 de gener, amb un acte auster i la presència de la consellera Isabel Bonig, començaven les obres d'ampliació i millora del Camí La Mar. Un altre dimecres, el 18 de desembre, amb un altre acte senzill i auster, es firmava l'acta de recepció de les obres i, després de retirar la senyalització existent, el dijous s'obria al trànsit l'obra més important a Puçol en este segle XXI, finançada en la seua totalitat per la Generalitat Valenciana amb 3.750.000 euros.

L'alcaldessa Merche Sanchis, l'interventor municipal Manolo Claramunt, el director de les obres Jorge Meliá Lafarga (Conselleria d'Infraestructures) i el representant del contractista, Ignacio Marchesi Alcober (cap d'obra de Pavasal), han firmat durant el matí del dimecres 18 de desembre, en l'Espai Voramar, l'acta de recepció de les obres del Camí La Mar.

El document firmat pels quatre arreplega en eixe mateix to d'austeritat que el treball s'ha realitzat correctament i que passa a ser d'ús públic: “El director de les obres manifesta que han sigut executades d'acord amb el projecte aprovat, tenint en compte tot les prescripcions en vigor. Amb anterioritat a este acte, ha realitzat una inspecció final de les obres, trobant-les en condicions de ser rebudes”.

Tot ha sigut ràpid i sense més protocol que l'imprescindible. Primer, una visita a peu per la sendera, amb la presència d'un ciclista (encarregat de fer les fotos, per cert) i d'un carro tirat per un cavall (tasca a càrrec de Vicente Almenara), comprovant in situ la qualitat de l'obra. Després, comprovació que la carretera per a cotxes i motos està en perfecte estat. Finalment, firma de l'acta en l'Espai Voramar.

L'enginyer Jorge Meliá ha recordat les línies mestres de l'obra: deu metres d'amplària per a la calçada, altres deu per a la sendera, separats per una tanca de fusta; quatre metres per a un carril-bici que no transcorre en línia recta, sinó serpentejant, per a permetre en els sis metres restants plantacions amb reg per goteig i zones de descans.

A més, amb la baixada de preu que va oferir en el seu moment Pavasal per a fer-se càrrec de les obres ja han començat junt amb el Quarter de la Guàrdia Civil les obres de la passarel·la per a vianants i bicis que permeta passar per damunt de la V-21, l'autovia que unix Puçol amb València per la costa”, explica Meliá.

L'alcaldessa Merche Sanchis recorda les paraules que va pronunciar al Gener, durant la inauguració de les obres, quan va destacar que la platja de Puçol “que ha rebut en els últims anys les màximes distincions de qualitat mediambiental i de servicis: la bandera blava, la Q de qualitat turística i el segell Qualitur, ara per fi ja té un accés de la mateixa qualitat. El Camí La Mar era una infraestructura imprescindible per a potenciar el turisme en la nostra població. Hui ja podem dir que per fi tenim una platja de bandera… amb uns accessos a la seua altura”.

Així és el nou accés a la platja

El Camí de la Mar connecta el nucli urbà de Puçol amb la platja. El trànsit de vehicles per este camí no era compatible amb el seu ús històric de via pecuària, per la qual cosa l'Ajuntament de Puçol va plantejar l'obra de millora del vial existent respectant la via pecuària, en coordinació amb la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

La longitud de l'actuació és de 2.300 metres i consistix en l'ampliació i condicionament del Camí La Mar (històricament Sendera Mangraners), el que implica la separació dels seus dos usos (via pecuària i carretera) i la millora dels aspectes mediambientals i de seguretat viària. Per a això s'han habilitat dos zones: una destinada al trànsit de vehicles i una altra per a caminar a peu, bicicletes i animals, que té la consideració de via pecuària.

L'ample de la via pecuària és de 10 metres i està situada en el marge Nord. Rodejada de zona verda, conté una zona central per al trànsit de vianants, ciclistes i bestiar amb un ample de 4 metres i un acabat de sòl ciment per a facilitar el desplaçament al llarg de la via. En l'ample restant dels 10 metres s'inclou la plantació d'espècies autòctones, tant arbòries com arbustives, i zones de descans per als usuaris. Una barrera de fusta conformada per pals cilíndrics (palissada) separa la zona de via pecuària de la zona destinada al trànsit de vehicles i marca les distintes entrades als camins agrícoles del traçat.

La zona destinada al trànsit de vehicles disposa d'una carretera pavimentada amb dos carrils, u per sentit, de tres metres d'amplària i voreres d'emergència laterals d'un metre. En el marge sud d'esta calçada s'han instal·lat bermes laterals amb sistemes de contenció de vehicles, ja que gran part del recorregut transcorre paral·lel a una séquia.

A l'arribar a la platja, la carretera connecta amb la glorieta que ja existia, mentres que la via pecuària enllaça amb la voreres de la glorieta situada junt amb l'Espai Voramar.

Este Nadal, els veïns de Puçol ja poden acostar-se a la platja amb cotxe, amb bici o a peu per un traçat més atractiu i més segur.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

mas-fotos facebook

1297-recepcion-obras-cami-mar-2

19 Desembre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres