La Diputació de València invertix 80.000 euros en el pas subterrani i l'asfaltat del Caminàs

La Diputació de València invertix 80.000 euros en el pas subterrani i l'asfaltat del Caminàs

Des del 4 de febrer fins a la primera setmana de març el pas subterrani del Caminàs està obert al trànsit només en un sentit, cap al Centre de Salut. Els vehicles que es dirigisquen cap a la V-21 han de desviar-se en la rotonda del Centre de Salut cap a la circumval·lació de l'avinguda Mercé Rodoreda. El motiu és que l'empresa Argotek està realitzant les obres per a reduir la pendent de la vorera, que tindrà 1,40 metres menys de desnivell, per a facilitar el pas de vianants.

L'actuació en el pas subterrani del Caminàs forma part dels Plans Provincials d'Obres i Servicis (PPOS) de la Diputació de València i consistix a reduir el pendent per als vianants, eliminant en la part central 140 centímetres de desnivell, just davall de la via del tren de rodalia.

A més, l'actuació comporta col·locar en el centre del pas subterrani tanques protectores en ambdós voreres per a garantir no sols la seguretat dels vianants, sinó també evitar les esguitades d'aigua en èpoques de pluja.

També eliminarem els murets situats en els dos extrems del pas, el que resulta desconcertant perquè dificulten l'accés dels vianants: en ambdós casos farem un rebaix de la vorera i s'eliminarà el tram final del mur, a més afegirem un pas de vianants”, explica el regidor d'urbanisme, Chimo Galcerá. “Una vegada finalitzats els treballs en el pas subterrani, Argotek asfaltarà el Caminàs des del pas subterrani fins a la rotonda situada enfront de l'antic camp de futbol”.

Este asfaltat completarà el realitzat el passat any des de l'encreuament amb l'antiga carretera de Barcelona fins al Centre de Salut i també la creació de noves places d'aparcament en l'artèria que circumval·la el nucli antic de la població, dos actuacions també dutes a terme per mitjà dels PPOS.

Les millores del pas subterrani i l'asfaltat del Caminàs tenen un cost total de 80.000 euros que són aportats íntegrament per la Diputació de València, tenen un termini d'execució d'un mes i s'està treballant perquè l'accés quede lliure abans de Falles, ja que és una època complicada per al trànsit per la plantació de cinc monuments en el nucli urbà.

Però no són les úniques actuacions que està finançant la Diputació de València a Puçol a través dels plans provincials, perquè també s'ha substituït una part de la tanca del Poliesportiu Municipal, que estava molt deteriorada, i es va a instal·lar una porta àmplia d'accés al magatzem de l'Espai Voramar, on es guarda el mobiliari urbà i la maquinària de la brigada municipal per a treballar en la platja”, finalitza el regidor. “En total, les actuacions en el Caminàs, el poliesportiu i l'Espai Voramar tenen un cost de 116.000 euros que aporta íntegrament la Diputació”.

Informa: Sabín

fotos_noticia

151-paso_caminas-3

 

07 Febrer 2013
FaceBook  Twitter  

Altres