Les obres en les voreres del Caminàs aconseguiran guanyar  places d'aparcament i eliminar barreres arquitectòniques

Les obres en les voreres del Caminàs aconseguiran guanyar places d'aparcament i eliminar barreres arquitectòniques

El passat 18 de gener van començar les obres d'eliminació de barreres arquitectòniques en el carrer del Caminàs, una de les principals artèries de Puçol. Es tracta d'una actuació finançada pel Pla Provincial d'Obres i Servicis de la Diputació de València que permetrà augmentar prop d'una quinzena de places d'aparcament en la zona i adequarà els carrils per a millorar la circulació.

Des de fa unes setmanes el trànsit pel carrer del Caminàs de Puçol, una de les principals artèries de la població, s’ha vist un poc alterat a causa de les obres d'adequació de carrils i voreres que s'estan portant a terme i que han fet disminuir la velocitat als conductors per la presència de cons i senyalitzacions d'obra.

Esta situació es prolongarà prop d'un mes, fins a principis de març, temps en què està prevista l'execució de l'obra, que consistix en l'eliminació de barreres arquitectòniques en la zona i adequació de voreres per a guanyar places d'aparcament en bateria, unes 12 normals i 4 per a minusvàlids, en la zona de Santigons, així com els carrils de circulació en estos dos sentits, que s'adequaran per a evitar el pas a gran velocitat dels vehicles.

Les obres estan finançades íntegrament per la Diputació de València, gràcies al Pla Provincial d'Obres i Servicis, i suposen un cost de 60.142 euros

En este sentit, el regidor d'urbanisme, Ximo Galcerà, assegura que “quan estiga acabada l'obra, les dos calçades seran un poc més estretes, es quedaran més o menys com les de la carretera de Barcelona. Açò permetrà disminuir la velocitat i millorarà els accessos del nucli antic al Caminàs perquè s'ampliarà la visibilitat”.

Les obres estan finançades íntegrament per la Diputació de València, gràcies al Pla Provincial d'Obres i Servicis, i suposen un cost de 60.142 euros, encara que des de Puçol s'ha sol·licitat una modificació que permetria guanyar algunes places més d'aparcament, amb un increment en el cost total, i que encara està pendent d'aprovar per la Diputació.

“D'esta manera, es milloraria un problema d'aparcament que actualment existix en el nucli antic de Puçol”, afegix Ximo, qui també afirma que el mateix pla contempla l'adequació de desaigües per a evitar inundacions en la zona en l'època de pluges.

D'altra banda, el regidor ha demanat als ciutadans “un poc de paciència, tant a conductors com a vianants, davant de les molèsties ocasionades”, i ha assegurat que quan acaben les obres, el Caminàs continuarà sent una artèria de doble sentit. “Mentre no s'òbriga la ronda exterior paral·lela, que descongestione el trànsit en un futur, este carrer continuarà sent de doble sentit”, remarca.

A esta actuació del pla provincial seguiran altres semblants durant els pròxims mesos. El reasfaltat de diverses rotondes i la millora de voreres en el túnel del Caminàs són alguns exemples de millores en les vies urbanes de Puçol que s'escometran en este 2012.

Informa: Susana Fernández Piqueras  
Fotos:
Carla Claramunt 

076-obras_parking_caminas-1


04 Febrer 2012
FaceBook  Twitter  

Altres