A finals d'octubre, accedir a la Renfe i els polígons serà més còmode i més segur

A finals d'octubre, accedir a la Renfe i els polígons serà més còmode i més segur

A finals d'octubre l'accés a l'estació i al polígon industrial nord serà molt més còmode i segur, gràcies a les obres del nou pont sobre el barranc, iniciades a mitjan juliol, que tenen un cost pròxim a 239.000 euros i han permés contractar dotze treballadors, part d'ells de la població.

El 18 d'abril, la Junta de Govern Local va acordar l'adjudicació de les obres del pont i la glorieta sobre el barranc del Vallet, enllaçant les avingudes Font de Mora i Collidors, o el que és el mateix: el projecte per a eliminar el coll de botella a què s'enfronten tant els vianants com els vehicles quan volen accedir des del nucli urbà a l'estació de Renfe o al polígon on es troba situada la cooperativa Copuzol.

L'empresa a què finalment s'ha adjudicat l'obra ha sigut Ehisa Empresa Constructora SA, gràcies a les quatre millores introduïdes sobre el projecte inicial, que han sigut: l'adequació del llit i els marges del barranc (actuació valorada en 10.000 euros), la seua integració mediambiental al llarg de 150 metres (per 7.700 €), junt amb els 30 metres de barana per a protegir a vehicles i vianants, a més de la corresponent senyalització (tot això valorat en 23.000 €).

Les obres van començar el 16 de juliol i tenen un termini d'execució de tres mesos,  pel que esperem que a finals d'octubre es puga obrir este nou pont i la passarel·la d'accés a l'estació”, afirma Chimo Galcerá, regidor d'urbanisme. “L'actuació era imprescindible perquè els camions puguen accedir al polígon, una cosa difícil fins ara i que obligava a realitzar distintes maniobres als conductors, però també era necessària per als vianants que vénen o van a l'estació de Renfe, ja que només hi havia una vorera per a creuar l'estret pont sobre el barranc”.

El cost total de l'obra és de 238.713 euros i suposa contractar un total de 1.080 jornades, o el que és el mateix, creació de dotze llocs de treball durant tres mesos, part dels quals han sigut coberts amb veïns de la població.

Informa: Sabín

504-obras_barranco_rotonda-3

30 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres