Un nou sobreeixidor evitarà inundacions i males olors al barranc del Vallet

Un nou sobreeixidor evitarà inundacions i males olors al barranc del Vallet

La instal·lació d'un nou col·lector, subvencionat pel Pla ES, impedirà que l'actual canalització d'aigües fecals es desborde amb les pluges torrencials, evitant així inundacions i males olors. Una vegada més, Puçol soluciona un vell problema gràcies al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

El dilluns 22 de novembre l'Ajuntament de Puçol va adjudicar l'última gran obra del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, més conegut com a Pla ES: la construcció d'un sobreeixidor al costat del barranc del Vallet. Un total de 31 empreses aspiraven a executar esta obra, que evitarà inundacions en la nostra localitat, en cas de fortes precipitacions. Finalment serà Elecnor SA la responsable de posar en marxa esta nova infraestructura hídrica en el nostre municipi.

El nou sobreeixidor, que s'ubicarà al costat del barranc del Vallet, a l'altura del carrer Riu Palància, suposa una millora en la conducció de les aigües fecals de Puçol. L'actual canonada discorre sepultada davall del llit del barranc i suporta el 60% de les aigües fecals del nucli urbà i de les urbanitzacions.

No obstant, la seua capacitat es veu superada puntualment amb les pluges torrencials, com les de la gota freda. Les intenses precipitacions ocasionen que es desborde esta conducció, originant males olors, i a més provoquen inundacions tant al Camí Fondo com a la zona confrontant al quarter de la Guàrdia Civil. Gràcies al nou projecte, s'instal·larà una moderna vàlvula que, en funció del cabal de la conducció, derivarà els excedents hídrics a la séquia de Moncada per a evitar inundacions en el municipi.

Com explica Lola Sánchez, regidora d'Hisenda, “fins a la data de hui hem tingut molts problemes d'inundacions per culpa de les pluges torrencials en el Vallet, que han afectat inclús als camps de tarongers i que també suposen una molèstia per als veïns a causa de les males olors. Gràcies al Pla ES solucionarem una necessitat històrica del poble i podrem canalitzar estes aigües”.

L'import inicial de licitació del sobreeixidor, dissenyat per Javier Ortega Sánchez, ascendia a 234.000 euros. Esta quantitat, subvencionada pel Ministeri de Política Territorial a través del Pla ES, costeja la redacció del projecte, la direcció facultativa d'este i l'execució de les obres. No obstant, l'oferta presentada per Elecnor per a construir el sobreeixidor suposa un estalvi de més de 70.000 euros, ja que esta empresa executarà el projecte amb un pressupost de 162.000 euros.

A més, Elecnor es compromet a contractar a 12 nous operaris durant el període de la construcció i instal·lació del col·lector (el que suposa 720 noves jornades laborals de la Seguretat Social) i a mantindre a 10 dels seus empleats (600 jornades laborals més). L'empresa també assumix una sèrie de millores en el projecte inicial sense cap cost per al consistori. Estes millores consistixen en l'adequació de la zona adjacent al barranc del Vallet i en la neteja i millora del llit del barranc afectat per les obres. La construcció del sobreeixidor té un termini d'execució de 2 mesos i el seu inici és imminent.

Esta obra constituïx l'últim dels 37 projectes subvencionats pel Pla ES a Puçol al llarg de 2010. La suma global d'estes subvencions, que han permés per exemple reformar l'alberg del Paratge Natural Municipal La Costera o la cúpula d'accés al saló d'actes de la Casa de Cultura, arriba pràcticament als 2 milions d'euros. En concret, el Pla ES ha deixat a Puçol 1.998.000 euros durant el present any, amb els que el consistori ha aconseguit per fi solucionar antics problemes de la nostra localitat.

Informa: Miguel Crespo

L'última obra del Pla ES

30 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres