Baptisme de busseig, nova oferta lúdica per a l'estiu en la platja

Baptisme de busseig, nova oferta lúdica per a l'estiu en la platja

Durant el dissabte 30 d'agost, deu veïns de Puçol van tindre l'oportunitat de realitzar gratuïtament el seu baptisme de busseig, de mans de quatre monitors del Port de Sagunt. La proposta forma part de les activitats lúdiques en la platja i, vist l'interés despertat, repetirà enguany el 6 de setembre i és probable que es convertisca en una oferta permanent el pròxim estiu.

 

Sergio Catalá, coordinador de salvament i socorrisme durant l'estiu en la platja de Puçol, va ser qui va proposar a l'ajuntament la idea d'organitzar un baptisme de busseig en el mar, on resulta més atractiu que en les piscines, els llocs habitualment utilitzats per a este tipus de tallers d'iniciació.

La seua empresa, Valenciana del Deporte y Salud, ha sigut enguany l'encarregada de vigilar per la integritat dels usuaris de la platja, el que ha suposat disposar de més mitjans (embarcació, motos d'aigua, cércols salvavides, carret de rescat) i un equip humà molt professional i exigent. El balanç, immillorable: cap accident greu.

"Però el que realment ens estan agraint els usuaris són eixes altres activitats lúdiques, com cedir gratuïtament els caiacs o este baptisme de busseig", explica Sergio Catalá."Ha sigut tal l'èxit que repetirem este curset gratuït el dissabte 6 de setembre, també ací en la posta sanitària central".

Durant el matí del dissabte 30 d'agost, deu veïns de Puçol de totes les edats es van reunir amb quatre monitors del club Costa Palència, del Port de Sagunt. Després d'una breu classe teòrica realitzada al costat de la posta sanitària, en la Plaça de la Rosa dels Vents, els alumnes ja disposaven dels coneixements bàsics sobre compensació, senyals, material de busseig...

"Perquè l'important en este baptisme és el contacte amb el fons marí per primera vegada", continua el coordinador de socorristes. "D'ací que molt prompte s'hagen dirigit a l'espigó tercer, on han començat les immersions individuals, sempre acompanyats d'un instructor".

Al finalitzar, després de dos hores i mitja intensives, els alumnes van rebre el diploma acreditatiu del baptisme de mans del regidor de Medi Ambient, Juan Enrique Claramunt.

Un curset ràpid, però molt controlat i, sobretot, que ha deixat satisfets tots els participants. Tant que alguns ja s'han inscrit en el club del Port per a realitzar cursos de submarinisme més intensius i optar a la seua primera estrela.

 

01 Setembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres