Per segon any consecutiu, la platja de Puçol obté la bandera blava

Per segon any consecutiu, la platja de Puçol obté la bandera blava

La bandera blava és un reconeixement de gran prestigi que atrau a nombrosos visitants cada any en busca d'un servei de qualitat. Es va començar a concedir en 1987, Any Europeu del Medi Ambient, per a distingir aquelles platges i ports que reuneixen millors condicions ambientals i de serveis. Puçol repetix bandera blava en 2008.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), organització promotora i principal responsable de la concessió de banderes blaves, va anunciar el dimecres 28 de maig les cent banderes blaves que rep enguany la Comunitat Valenciana: 89 per a platges i 11 per a ports. A més, cal sumar els 10 centres que també reben la distinció. En total, 110 banderes, el que suposa la tercera comunitat d'Espanya, després de Galícia i Catalunya.
Mariano Sanchis, alcalde de Puçol, va mostrar la seua satisfacció per la concessió de l'única bandera blava de la comarca a la platja de Puçol: "reconeix l'esforç per part de l'Ajuntament en la gestió de l'entorn litoral, tant dels seus serveis com dels seus valors naturals. És un reconeixement a la qualitat de l'aigua, a l'accessibilitat, a la neteja, a la informació i gestió ambiental, als serveis, a les instal·lacions. En definitiva, al gran esforç que ha fet este ajuntament i els veïns per a tenir una platja de primera".
El regidor de Medi Ambient, Juan Claramunt, destaca que l'ajuntament "ha implantat i certificat a la seua platja un sistema de gestió de qualitat i medi ambient, d'acord amb els requisits de les normes ISO 14001".
És el segon any consecutiu que s'aconsegueix la bandera blava, però des de l'Ajuntament de Puçol se segueix treballant per a obtenir el segon certificat de qualitat, la bandera Qualitur de Qualitat Turística que concedeix l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), i que premia l'existència de determinades instal·lacions i serveis a la platja.
L'any passat les dos banderes ondejaven al passeig marítim de Puçol i enguany s'aspira a mantenir el nivell. Per això, l'alcalde destaca l'esforç continuat des de l'ajuntament, ja que"seguim treballant per a dotar a la platja de totes les infraestructures necessàries entre les qual s'hi troba la construcció d'un edifici multiús".
31 Maig 2008
FaceBook  Twitter  

Altres