Millores en la posta sanitària i la torre de vigilància: este estiu, més seguretat a la platja

Una inversió de 65.000 euros, entre 2020 i 2021, permetrà la reforma integral de la posta sanitària situada a la platja de Puçol, a més de diferents instal·lacions complementàries (rampa d'accés, torre central de vigilància, llitera). Els treballs s'estan realitzant en este primer trimestre de l'any, per a tindre'ls finalitzats en la pròxima temporada estiuenca. El projecte compta amb una subvenció de 40.000 € a càrrec de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana.

Des que es va inaugurar la nova platja a l'estiu de 2004, amb el passeig marítim, els espigons i el mobiliari urbà, cada any s'ha invertit en el manteniment i millora de les instal·lacions. Fruit d'este esforç ha sigut la consecució de diferents guardons per a la platja de Puçol: bandera Blava, segell Qualitur i Q de Qualitat Turística.

Com assenyala el tècnic Daniel Sebastià, «cada temporada s'han millorat les infraestructures i serveis: passarel·les, llavapeus, vigilància, socorrisme, platja accessible amb bany assistit per a persones amb diversitat funcional, papereres de recollida selectiva, ombrel·les públiques gratuïtes, anàlisis de l'aigua, informació de l'estat de la mar, a més d'una oferta complementària d'activitats culturals, esportives i d'oci per al turista».

Però hi ha un element que ha continuat quasi immutable, estiu rere estiu: la posta sanitària.

Les normatives canvien i les instal·lacions patixen un desgast que obliga a realitzar inversions per a mantindre la qualitat d'un servei imprescindible en qualsevol platja, sobretot si compta amb bandera Blava.

És per això que en 2020 es va posar en marxa un pla per a renovar la instal·lació de la posta sanitària de cara a l'estiu de 2021.

«Els objectius que ens hem plantejat són millorar l'accessibilitat, gràcies a una rampa més ampla, ajustada a la normativa actual, substituir la divisió interior de la caseta per una partició mòbil que permet modificar la grandària de cada sala, instal·lar una nova llitera i retolar la caseta exteriorment», apunta el regidor Paco Salavert.

A més d'estes actuacions en la caseta, també s'està treballant en la substitució de l'actual torre fixa de socorristes per una altra mòbil més pràctica, noves dutxes al costat de la posta, s'està reparant l'estructura metàl·lica afectada per la corrosió i es canviaran els revestiments per a millorar la seua durabilitat, «una cosa especialment necessària en unes instal·lacions que estan situades al costat de la mar, amb el desgast que això comporta».

L'estructura de la rampa de 150 centímetres d'ample ja està finalitzada, mancant afegir una nova barana d'acer inoxidable i, per a protegir la posta, està previst substituir la fusta de les seues parets per fusta tecnològica que garantix un major aïllament.

L'actuació va ser adjudicada a Obra Civil i Edificació Escrimar, per un total de 65.000 euros, dels quals Turisme Comunitat Valenciana subvenciona 40.000 euros, dividits en dos anualitats.

Puçol es prepara per a una temporada d'estiu que, ara com ara, continua sent una incògnita, donada la situació actual de la pandèmia.

Informa: Sabín | Fotos: Daniel Sebastià i Sabín

050-mejoras-posta-sanitaria-2

15 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  

Altres