Del 14 al 16 d'octubre, 10é Mercat ambulant Solidari de Puçol

Davall l'eslògan “perquè la solidaritat no està en crisi”, des del divendres 14 d'octubre al migdia, fins al diumenge 16 a la vesprada, en la plaça del País Valencià se celebra la desena edició del Mercat ambulant Solidari la recaptació del qual anirà íntegrament destinada als projectes d'ajuda i cooperació de la Fundació Phi.

Amb la mateixa il·lusió i energia que en les passades edicions, un grup integrat per més de 120 col·laboradors de Fundació Phi organitza, per desé any consecutiu, el Mercat ambulant Solidari de Puçol, que té com a objectiu l'ajuda als segments de població més vulnerables, recaptant fons per al desenvolupament de programes tant en l'àmbit local i nacional, com internacional. Des de l'Ajuntament de Puçol a empreses de variada dimensió i abast, la societat civiles mostra receptiva any rere any a la nostra crida i s'unix per a fer possibles xicotets miracles.

Molt més que un mercat ambulant

Un espai dedicat als xiquets, amb tot tipus de tallers, castells unflables, etc. Volem que els xiquets i les xiquetes siguen els protagonistes.

Botigues on adquirir tot tipus d'articles de primera i segona mà a preus molt econòmics: llibreria, jogueteria, botiga de roba i calçat, bijuteria i complements, cosmètica, parament i un llarg etcètera.

Actuacions musicals gratuïtes, variades i divertides, perquè la solidaritat cal menejar-la.

La tradicional tómbola repartix sort, sorpreses i somriures.

Un conjunt de 29 carpes amb tot tipus d'activitats per a passar una estona excel·lent.

I per a reposar forces, el bar restaurant solidari oferix desdejunis, berenars i una gran varietat de tapes, racions i entrepans.

Projectes solidaris

Amb este conjunt d'activitats Fundació Phi té com a objectiu destinar íntegrament els fons recaptats a projectes en benefici dels més vulnerables i necessitats.

Col·laboració d'emergència: el terrible incendi que va assolar la Serra de Gata (Càceres) el passat any va arrasar més de 10.000 mil hectàrees de bosc d'alt valor ecològic. Nombroses famílies agricultores i ramaderes han perdut la seua producció i l'aliment per als seus animals, que ja no tenen on pasturar. Encara que la Junta d'Extremadura manté el suport logístic, es necessita tota l'ajuda possible.

Col·laboracions d'àmbit local i nacional: es proporciona vivenda i assistència a persones i famílies en risc d'exclusió social per a diferents necessitats, així com per a fer front, de vegades, als subministraments de llum, aigua, gas... També es proporciona mobiliari, electrodomèstics, roba i béns de primera necessitat que són donats per particulars a estos efectes. Així mateix, se'ls assistix en la realització de tràmits juridicos i administratius, busca d'ocupació, formació professional, etc.

Així mateix, es col·labora amb Metges sense Fronteres, Intermón Oxfam, Aldees Infantils, Justícia i Paz, Amnistia Internacional, Càritas Interparroquial de Puçol, Agència Adventista de Desenvolupament i Recursos Assistencials.

Projectes a l'Índia: amb diferents organitzacions com són: Childs Rights, que té com a objectiu oferir un futur digne als xiquets i xiquetes del carrer de l'Índia, amb 3 llars infantils; Seekers Trust, a través d'este projecte es col·labora en el manteniment d'un Col·legi Benèfic para més de 550 xiquets i xiquetes, anomenat “Bava Bhuman Shah Vidya Mandir”, que proporciona educació d'alta qualitat; Bangla desh,Fundació Fi envia ajudes al seu contrapart a Bangla desh (CWCS, el Centre d'Estudis per a Dones i Xiquets) perquè continuen amb la seua labor de rehabilitació de supervivents i víctimes del tràfic humà.

Projectes en África: entre els que destaquen: Mama Jane’s Project, per a assistir i educar els xiquets i xiquetes òrfens de la barriada marginal o “slum” Sinaí, a Nairobi;  Lalibela Food Company, una escola-menjador en Lalibela (Etiòpia).

Qui formen Phi?

La Fundació Phi està constituïda exclusivament per personal voluntari, per la qual cosa els recursos que genera es destinen íntegrament a la consecució dels seus fins fundacionals, entre altres: “promoure la solidaritat i cooperació entre cultures i societats, amb l'objectiu de construir una realitat més justa, equitativa i humana.”

Per a més informació: http://fundacionphi.org/actividades/actividad/entorno_social

Recorda que el Mercat ambulant Solidari mantindrà les seues carpes obertes al públic: el divendres 14 d'octubre de 16 a 22 hores; el dissabte 15 de 10 a 22; i el diumenge 16 de 10h a 15 hores.

Informa: Marcos Soria | Disseny cartell: Fundació Phi|Fotos: Sabín

718-mercadillo-anterior-4

13 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres