Rècord de participació en una Ruta de la Tapa festiva i solidària

La majoria dels locals participants en esta edició han millorat els resultats de l'any passat en la Ruta de la Tapa Vila de Puçol; si en 2015 es van aconseguir les 400.000 tapes servides, a falta de nombres oficials és fàcil suposar que s'ha aconseguit el mig milió de tapes en una edició que va tindre més dies i que per primera vegada ha inclòs una campanya solidària: “Ni més ni menys, tots som iguals”.

El 9 d'octubre ha sigut batejat a Puçol com el Dia Mundial de la Tapa i és la data en què l'Agrupació de Penyes realitza l'entrega de premis tant als locals participants com als veïns.

La ruta de la tapa en els sis anys que porta funcionant sempre ha sortejat entre els veïns participants més de cinquanta premis cedits per distints patrocinadors, inclòs un viatge que enguany serà un cap de setmana en un hotel i que ha guanyat María Dolores Verdeguer”, explica José Reyes Gallego, creador de la ruta. “A més, també entregarem el premi a la tapa més votada pels veïns, que enguany ha sigut La Nova”.

Perquè en la ruta tots tenen opció a premi: els 44 bars que al final han participat, perquè els veïns voten les tapes que més els agraden a través del carnet ruter; i els veïns, en agraïment a la seua col·laboració, entre els que se sortegen els més de 50 premis cedits per patrocinadors institucionals i empreses.

Enguany la 6a Ruta de la Tapa Vila de Puçol s'ha celebrat del 26 d'agost fins al 9 de setembre, un parell de dies més que ja feien presagiar un augment de vendes, a 2 euros la tapa i beguda. Però a més el balanç dels locals ha sigut en general molt positiu.

Un total de 17 locals han venut més tapes que l'any passat, 16 locals han mantingut els mateixos nombre i només 3 manifesten que han fet menys tapes que en 2015. Per als 8 locals que s'incorporen per primera vegada, el balanç ha sigut molt positiu, per damunt del que esperat”, continua el creador de la ruta.

A més, enguany, per segona vegada, s'ha realitzat una jornada de ruta de la tapa institucional, amb la presència de distints representants d'ajuntaments de la comarca, a més de la vicepresidenta de la Diputació de València, M. Josep Amigó, i el conseller d'Educació, Vicent Marzá. Acompanyats per l'alcalde Enric Esteve i representants del Govern de Puçol van recórrer alguns locals durant la vesprada del 6 de setembre, després de la firma en el Llibre d'Honor de la Vila de Puçol del conseller Marzá. 

La presència de les distintes institucions públiques valencianes és una mostra del suport a una ruta que aspira a ser una cita més en el calendari gastronòmic autonòmic, per a la qual cosa és fonamental el suport de tots.

Un suport que la ruta també ha prestat enguany en el dia a dia, gràcies a la col·laboració amb l'Àrea de Benestar Social, ja que l'Agrupació de Penyes ha convertit cada bar i cada restaurant en un estendard de la campanya Ni més ni menys, tots som iguals, centrada a continuar lluitant per a aconseguir una igualtat real entre hòmens i dones.

Informa: Sabín | Disseny cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

logo pdf Tots els premiats en la Ruta de la Tapa 2016

750-ruta-tapa-2

23 Setembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres