Destil•leries Plà celebra els seus 125 anys entre amics i autoritats

Una nit plena d'emocions la que es va viure ahir dijous, 11 de desembre, en les instal·lacions de Destil·leries Plà. Acompanyats d'amics i també d'autoritats, encapçalades pel conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, i l'alcaldessa Merche Sanchis, Destil·leries Plà va celebrar el seu 125 aniversari.

Destil·leries Plà s'havia guarnit per a una ocasió tan important. Tot tenia una resplendor especial. El pati, el celler i la botiga, i també els protagonistes de la nit: José Mateu Plà i José Ripoll Mateu, tercera i quarta generació de l'empresa que es van encarregar d'anar rebent als invitats u per un a les portes de la Destil·leria. Recorrent el pati s'arribava fins a l'escenari on es va desenrotllar la part central de l'esdeveniment.

El moment més emotiu es va viure amb la pujada a l'escenari de José Mateu Plà, representant de la tercera generació de la família. En el seu discurs ple de referències familiars va voler rendir un homenatge al seu iaio i fundador de l'empresa, José Plà: “Gràcies a ell estem ací està nit. Ell va alçar esta companyia del no-res, perquè on estem ara era un camp de vinyes. Després va arribar mon pare, Rafael Mateu que va portar a la destil·leria als seus anys de major esplendor. Esta nit per a mi és una enorme satisfacció”.

A continuació li va tocar el torn de paraula al gerent actual de l'empresa i quarta generació de la família, José Ripoll Mateu. Visiblement emocionat, va voler donar les gràcies a tots els assistents i els va citar cap a dins d'altres 125 anys més, amb la seguretat que l'empresa continuarà viva.

L'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis, va destacar la vinculació de les destil·leries amb el municipi de Puçol: “Esta empresa és memòria viva del nostre poble, tots els que estem ací la coneixem des de sempre. És sobretot una referència de les nostres festes quan tots els anys els festers la visiten el 7 de setembre”.

Per la seua banda Luis Santamaría, conseller de Governació, va destacar l'artesania en el procés productiu de tots els licors de la destil·leria i va relacionar eixa tradició amb el saber fer de les empreses valencianes: “Complir 125 anys de vida per a una empresa i en un món com el que estem és molt complicat. Açò és la demostració palpable que ací les coses s'han sabut fer bé i a més sense oblidar la tradició”.

En l'acte també es van donar a conéixer les línies mestres del que seran els pròxims anys de l'empresa. Partint sempre des d'una forma de treball tradicional, Destil·leries Plà vol obrir-se al futur a través dels nous mitjans de comunicació. Presència en xarxes socials i una nova botiga on-line que òbriga la destil·leria a nous mercats.

Finalitzats els parlaments, els Plà van recórrer amb les autoritats les instal·lacions de l'empresa i els van explicar com és el dia a dia del seu treball.

A més del conseller de Governació, l'acte també va comptar amb la presència del secretari autonòmic d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Sr. Alfredo González Prieto, el director general de Planificació i Servicis de la Conselleria d'Economia, Miguel Ángel Moliné, el Diputat autonòmic, Enrique Oveller i alguns dels alcaldes de la comarca com José Manuel Peralta de La Pobla Farnals, Adrián Carsí d'Alfara del Patriarca i Joaquín Soler de Massalfassar a més de tota la corporació municipal de Puçol i representants de les associacions i col·lectius de Puçol.

La celebració continua

Emmarcades dins dels actes de celebració del 125 aniversari, les Destil·leries Plà té programades les Jornades de Portes Obertes del 12 al 19 de desembre perquè tot aquell interessat a visitar les instal·lacions ho puga fer.

En estes jornades i a manera d'exposició es podrà fer un recorregut per l'empresa, conéixer la seua història, objectes que s'empraven per a elaborar licors però que ja han caigut en desús, la història de les seues begudes, com s'elaboren des d'aplicar les fórmules en el laboratori fins a destil·lar en l'alambí, l'embotellat... en definitiva, tots els secrets que les destil·leries han guardat durant 125 anys posats a l'abast dels interessats.

A més enguany amb motiu del 125 aniversari, la destil·leria ja ha posat a la venda una edició limitada de 300 botelles de Brandi Vell (el seu producte més emblemàtic) a un preu especial.

Informa: Xelola | Fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos face

fotos face

1134-brindis-autoridades-1

14 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres