Luciano Soto, alumne de l'institut, guanya el premi per a promocionar el xicotet comerç comarcal

Un total de 189 concursants s'han presentat al certamen comarcal Tinc una idea, convocat per associacions i institucions públiques per a promocionar el consum en el xicotet i mitjà comercio de la comarca l'Horta Nord. El dimarts 2 de desembre es va fer l'entrega de premis a Meliana i el guanyador va ser Luciano Soto, un alumne de 17 anys de l'IES Puçol que va dissenyar el projecte en classe d'economia junt amb 40 companys.

L'objectiu de Tinc una idea és millorar les vendes en el comerç local i plantejar noves campanyes per a incentivar el comerç, comptant amb les propostes dels veïns de la comarca. Després de dos mesos i mig d'arreplegada d'idees, es va procedir a l'entrega de premis el 2 de desembre en el saló de plens de l'ajuntament de Meliana.

El primer premi, consistent en xecs regal per un total de 300 € per a gastar en els comerços de la comarca, va ser per a Luciano Soto, un alumne de 17 anys de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol que va proposar 5x5, una idea en què cada setmana es promociona a cinc comerços distints i estos oferixen un 5% de descompte als clients. Suposa un benefici per als comerciants per la publicitat que reben, però també per als veïns pel descompte que obtenen cada setmana en distints comerços.

Va ser Julia, la nostra professora d'economia, la que ens va plantejar a fer un treball en classe que era obligatori per a tots els alumnes i després ens va animar que el presentàrem al concurs voluntàriament els que volguérem”, recorda Luciano. “La veritat és que pensàvem que no teníem cap possibilitat, però el presentem diversos amics i ha sigut una agradable sorpresa quan ens van avisar que havia guanyat un de nosaltres”.

Per la seua banda, Júlia Torrecabota no és la primera vegada que sorprén els seus alumnes d'economia amb idees que connecten amb la realitat: l'any passat van treballar la creació de marques i productes per a vendre'ls després en un mercadet solidari els fons del qual van ser destinats, entre altres, al Centre de Dia de Menors de Puçol.

Vaig vore la informació en el tauler d'anuncis i com estàvem treballant les pymes enfront de les grans superfícies vaig decidir organitzar una activitat real en classe”, explica la professora. “Els quaranta alumnes van realitzar el treball, encara que només l'han presentat al concurs uns quinze. En si un treball d'este tipus ja és motivador, però si a més premien a un de l'aula imagina-vos la sorpresa i la motivació addicional per a tots”.

Per a recolzar el jove guanyador també es van desplaçar a Meliana tres representants d'ACEP (l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol), una entitat que ja ve treballant des de fa anys amb diverses fórmules per a fidelizar als veïns com a clients assidus del xicotet comerç local, entre elles: la targeta ON amb descompte directe, una pàgina web amb ofertes permanents, presència en xàrcies socials, sortejos en dates assenyalades i, ara al desembre, la presència en el mercat municipal de comerços que habitualment no tenen lloc en este espai, perquè els veïns coneguen millor l'oferta comercial del seu poble, incloent locals que potser mai han visitat.

El segon premi, dotat amb 200 € en xecs regal, el va obtindre Marta Orts, de Foios, pel seu proposta Comerços encadenats la filosofia del qual és molt senzilla: per cada compra, el client rep un descompte que podrà fer efectiu en la seua pròxima compra però en un altre comerç distint. D'esta forma es promocionen uns comerços a altres.

El tercer premi, amb 100 € en xecs regal, va ser per a Vicente Muñoz, de Burjassot, per la seua idea Demana el teu tiquet i torna en la que cada comerç anota un descompte en el tiquet, descompte que serà aplicat en la pròxima compra d'eixe client. Amb això s'obliga a guardar els tiquets i a tornar a comprar per a usar el descompte.

A més dels premiats, comerciants i membres del jurat, en l'acte van estar presents Sílvia Ordiñaga (directora general de Comerç i Consum), Héctor Bueno (president de Pactem Nord, entitat organitzadora), Antonio Lara (president de Facenord), José María Company (de Caixa Popular) i la regidor Mª Soledad Tadeo de Meliana.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

1103-luciano-soto-con-acep

04 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres