Els socorristes d'una platja amb Bandera Blava són molt més que simples vigilants de la platja

Una trentena d'alumnes assistixen al Curs de Socorrisme de Bandera Blava, impartit en El Puig, La Pobla de Farnals, Tavernes Blanques i Puçol per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, amb l'objectiu que els socorristes d'estes platges complisquen tots els requisits que exigix la Bandera Blava.

Un total de 30 treballadors i socorristes de quatre municipis de l'Horta Nord han rebut un curs intensiu de quatre dies de duració, del 20 al 23 de març, en les instal·lacions esportives i turístiques de Tavernes, El Puig, La Pobla i Puçol, amb l'objectiu de preparar-los per a complir els requisits que exigix la normativa de les platges amb Bandera Blava.

Este Curs de Socorrisme de Bandera Blava ha sigut impartit per José Palacios i Virgina Yuste, vicepresident i secretària general de Bandera Blava a Espanya, junt amb Sergio Catalá, gerent de Vadepsa, l'empresa que gestiona el servici de salvament i socorrisme en estes quatre platges.

És un curs de cinquanta hores amb certificació oficial de la Universitat de La Corunya i de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor”, explica José Palacios. “Dos entitats avalen esta formació, que incidix en la importància de la formació global, perquè la Bandera Blava no és només un símbol qualitat mediambiental, sinó que afecta tots els servicis d'una platja o un port esportiu”.

Durant les 50 hores teoricopràctiques, els alumnes han rebut formació específica sobre actualització de normatives, educació mediambiental, treball amb discapacitats, mesures d'emergència, comunicació i valors humans, “el que demostra que la formació del socorrista ha de ser completa, tant en l'àmbit teòric com al pràctic, a nivell de grup i individual”, finalitza Virgina Yuste.

Entre els llocs on han estat impartint el curs, el divendres van acudir a l'Espai Voramar de la platja de Puçol, on van ser rebuts per l'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor de la platja, Salvador Àvila, qui va agrair l'esforç que estan realitzant “perquè eixe esforç es traduïx en un millor servici en les nostres platges, en més seguretat per als usuaris i, en definitiva, en la possibilitat de continuar comptant amb la Bandera Blava en anys successius, ja que comptem amb bones instal·lacions i un personal perfectament preparat”.

Definitivament, tindre una platja amb Bandera Blava també inclou tindre uns socorristes d'alt nivell, persones preparades que són molt més que simples vigilants de la platja.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

281-curso-socorrista-4

26 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres