La presentació de la tercera Ruta de la Tapa es va completar amb una de les especialitats de la casa: una generosa degustació d'ostres

La presentació de la tercera Ruta de la Tapa es va completar amb una de les especialitats de la casa: una generosa degustació d'ostres

Després de la inauguració oficial de la fira Puçol DeMostra, el matí del dissabte 1 de juny es va tancar amb un altre acte molt apetitós per als assistents: la presentació oficial del cartell de la tercera Ruta de la Tapa, que enguany se celebra del 30 d'agost al 9 de setembre. Acostumats a ser fidels a la seua fama d'experts tastadors, els membres de l'Agrupació de Penyes van finalitzar l'acte amb una degustació de les què fan història.

Un dels membres fundadors de les penyes, Juan Sebastiá, va ser l'encarregat de presentar un acte senzill en l'avinguda Mancomunitat, en un escenari muntat per als esdeveniments especials de la fira comercial. En la seua intervenció va fer un recorregut per les dos edicions anteriors, amb especial insistència en les xifres: la segona edició, celebrada durant les festes de setembre del 2012, va superar les 180.000 tapes servides.

A continuació, va ser l'invitat especial de la jornada, l'encarregat de dirigir unes paraules als veïns que allí estaven presents, poc després de les 12 del migdia, a ple sol, ja que enguany no hi havia carpa central.

El president de l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, Luis Mª Agudo Crespo, va fer un repàs no sols a la ruta, sinó també a la gastronomia com a element específic per a atraure turisme… una especialitat que cada vegada compta amb més adeptes.

La tercera a pujar a l'escenari va ser l'alcaldessa en funcions, Paz Carceller, encara que no per a parlar, sinó per a col·laborar en el descobriment del cartell oficial de la tercera edició i també en l'entrega de plaques d'agraïment als distints col·laboradors de la Ruta de la Tapa Vila de Puçol.

Seguint la tònica habitual de les penyes, va ser una entrega molt generosa.

La majoria dels afortunats ja estaven previstos en el programa oficial: Luis María i Paz en primer lloc, a més de representants de l'Agrupació de Penyes, Les perles de València, Berolina, l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol, Iberiana, cellers Barbadillo i Jaume Sanchis. La que no figurava en el protocol era la placa per al Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol: la rebien per haver sigut els creadors de la imatge corporativa i tots els materials promocionals de la ruta i, clar, perquè la sorpresa fóra completa ells no havien de saber res… i, lògicament, no tenien idea que esta vegada els tocava estar davant de les càmeres.

I després de les plaques, tots a la degustació en la carpa de les penyes.

Volem així agrair al Sento i Sabín el treball que realitzen des del departament estos tres anys per a promocionar la Ruta de la Tapa”, explica José Reyes Gallego, el creador de la ruta des de l'Agrupació de Penyes. “El que no imaginàvem és que després de l'acte oficial el departament s'anava a dedicar a participar a fons de la degustació i s'anava a oblidar de fer fotos de la carpa… es veu que no estan acostumats que els facen les fotos a ells”.

Per al creador de la ruta, l'únic problema va ser l'hora i la calor que feia al migdia del dissabte, d'altra banda, l'estand era ampli, estava ben muntat, gràcies a l'esforç dels membres de les penyes “i la generosa taula va ser degustada per nombrós públic que va disfrutar de les viandes i bons caldos que van oferir els nostres patrocinadors: San Miguel, Vicente Gandía, La Guita, Barbadillo, Negre d'estiu La Casera, Font Vella, Coca Cola, Distribucions Sagunt, entre altres, als que una vegada més els estem molt agraïts”.

Gallego no perd ocasió d'agrair la seua col·laboració a les empreses i institucions que estan col·laborant any rere any amb la Ruta de la Tapa (Generalitat Valenciana, Patronat Provincial de Turisme, Federació Empresarial d'Hoteleria, l'Associació de Comerciants i Empresaris i Ajuntament de Puçol), però en esta ocasió té un especial record per al perniler oficial de l'esdeveniment, Jaume Sanchis Barrua, per a la impressionant degustació d'ostres que va oferir Les perles de València i, per descomptat, per al presentador de l'acte, Luis Mª Agudo.

Abans de finalitzar, vull agrair al president de l'associació de periodistes de turisme que acceptara presentar esta tercera edició: una presentació plena d'emotius records, des de la seua creació fins als nostres dies, destacant la importància tant social com econòmica que la ruta genera i recolzant-la en futures edicions”, finalitza Gallego. “També agrair a Rosa María, la seua esposa, el temps que ens va prestar i els compromisos que va haver d'aparcar per a acudir a una presentació que es realitzava en dissabte”.

Com l'estand estava decorat amb les imatges de cada una de les 52 tapes que enguany se serviran del 30 d'agost al 9 de setembre, l'aperitiu ja ha fet la seua funció… ara falta entrar en matèria a fons.

Aneu preparant el vostre passaport rutero.

Informa: Sabín

fotos_noticia

592-ruta-tapa-2

 

06 Juny 2013
FaceBook  Twitter  

Altres