Dansa del ventre, sol i orxata per a presentar la bandera blava i l'Espai Voramar

Dansa del ventre, sol i orxata per a presentar la bandera blava i l'Espai Voramar

La posada en marxa de la programació ludicocultural d'actes en la platja, que tradicionalment s'organitza en els mesos de juliol i agost, ha comptat enguany amb un afegit especial: la inauguració, el passat 1 de juliol, de l'Espai Voramar, un edifici destinat a albergar el Centre de Salut i l'Oficina de Turisme, encara que en un futur ampliarà les seues instal·lacions.

L'aposta de Puçol per convertir-se en un municipi amb major atractiu turístic cada any es va concretar el divendres 1 de juliol en una triple presentació de projectes i servicis encaminats a dotar a la platja d'una oferta més àmplia, tant per als veïns com per als visitants. Este tres en un consistia en la presentació del programa d'actes estiuencs, l'hissat de la bandera blava i la inauguració de l'Espai Voramar.

Per als amants de l'esport, per als peques, per als cinèfils, per a tots… així es presenta Estiu Voramar, la programació d'activitats que durant juliol i agost pretendre fer més amena i divertida l'estada en la platja. Aeròbic, tai-chi, ioga, dansa del ventre, tallers infantils mediambientals, ludoplatja, unflables, discomòbil, sopar popular, mercat d'estiu o la projecció de distintes pel·lícules a l'aire lliure formen enguany la proposta estiuenca per a tots els públics.

I tot això gratis.

Ana Mª Taberner, professora encarregada de les classes de manteniment, ritmes, dansa del ventre i ioga va ser l'encarregada d'obrir la programació, el divendres 1 a les 10 del matí, i, al mateix temps, també va ser qui va iniciar el triple acte d'inauguració, amb una exhibició de Marie Amais, ballarina de dansa oriental que va transformar per uns minuts la plaça de la Rosa dels Vents en un escenari ideal per a la dansa… encara que aquells que no van arribar a disfrutar dels seus moviments ho tenen fàcil: poden acudir de dilluns a divendres a les 8 de la vesprada, i els dilluns, dimecres i divendres a les 9'30 del matí, sempre classes gratuïtes, obertes a tots els públics.

Així és Estiu Voramar: per a tots i gratis.

457-izando_bandera_azul

Però la dansa oriental era només un aperitiu. A continuació es va procedir al simbòlic hissat de la bandera blava. És el segon any consecutiu que la platja de Puçol aconseguix este distintiu, junt amb la Q de qualitat turística i al segell Qualitur, els tres guardons que es concedixen en l'actualitat per a certificar la qualitat de l'aigua, l'arena i els servicis.

I els tres els posseïx Puçol.

Potser per això van ser tres els encarregats d'hissar la bandera: el regidor de platges Salvador Àvila, l'alcaldessa Merche Sanchis i el diputat provincial de joventut i esports Miguel Bailach.

Va ser Salvador Àvila qui va donar la benvinguda als presents destacant que “hui és un dia de celebracions. Acabem d'hissar la bandera blava i les de qualitat, la qual cosa és un símbol de l'excel·lència de les aigües i l'arena de la nostra platja i també que disposem d'uns servicis òptims per als nostres veïns i turistes”.

Després de donar un repàs a les noves instal·lacions i destacar que alguns flocs pendents —com l'aigua dels llavapeus, que no funcionava els primers dies— ja estan solucionant-se, el regidor de platges va apostar pel treball dur des de l'ajuntament “per a aconseguir una platja atractiva, tant per al turisme com perquè els jóvens emprenedors i autònoms es fixen en ella, invertisquen ací i instal·len més negocis, ja que ells són el motor fonamental de la nostra economia”.

Finalitzat l'acte en la plaça Rosa dels Vents, autoritats i públic van anar passejant fins a l'Espai Voramar, on la primera cosa que van trobar va ser el grafit de 60 metres quadrats, obra de Ronaldo Herranz, que dóna la benvinguda als visitants. Una foto de família va servir per a recordar que l'edifici ja està en marxa.

De fet, ja està a plena marxa.

Com va quedar clar en la visita al Centre de Salut, on alguns veïns i turistes acabaven d'inaugurar —molt al seu pesar, suposem— uns servicis còmodes i moderns que, a més, seran definitius, ja que fins ara l'ambulatori d'estiu havia d'instal·lar-se en baixos llogats amb una infraestructura de vegades deficient.

457-graffiti_bienvenida

Finalment, tots els assistents es van donar cita en l'Oficina de Turisme, un ampli espai, lluminós, amb multitud de fullets informatius i que en esta ocasió també tenia un al·licient afegit: el tradicional vi d'honor d'estos actes havia sigut substituït per la més apropiada orxata i fartons, el que donat la calor matinal va ser molt ben acollit pels veïns i autoritats.

I parlant d'autoritats, Merche Sanchis va aprofitar el seu discurs inaugural de l'Espai Voramar per a agrair el finançament de la Diputació de València per a fer realitat este edifici multiusos, encara que “continuarem sol·licitant a la Diputació que ens ajude a finalitzar la resta de projectes, i així poder oferir més servicis en la platja, generant al mateix temps una major qualitat i atraient riquesa a través del turisme, una cosa molt important en el nostre temps”.

L'envit el va arreplegar sense problemes Miguel Bailach, qui va recordar que la Diputació ja hi havia invertit 300.000 euros en estes instal·lacions a través dels Plans Provincials d'Obres i Servicis, “però són unes magnífiques instal·lacions que cal ampliar. Transmetré al president de la Diputació la necessitat recolzar econòmicament este projecte per a afegir més servicis”.

Uns servicis que en un futur pròxim inclouran un dependències de policia i una sala d'actes que pot funcionar tant com local tancat a l'hivern com obert a l'estiu.

Encara que això serà el futur.

En el present els veïns van donar bo compte de l'orxata mentres comentaven les possibilitats de prendre el sol o, millor encara, d'apuntar-se a les classes gratuïtes d'aeròbic i manteniment físic… això de moure el ventre com Marie Amais de moment està més complicat.

457-miguel_bailach-merche_sanchis

fotos_noticia

 

04 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  

Altres