L'1 de juliol s'inaugura l'Espai Voramar: millorem la informació i la salut per a potenciar el turisme, eixe gran invent

L'1 de juliol s'inaugura l'Espai Voramar: millorem la informació i la salut per a potenciar el turisme, eixe gran invent

La platja ja està preparada per a rebre els turistes estiuencs: el servici de socorrisme va començar a funcionar el 18 de juny, la platja accessible i el mobiliari urbà estan instal·lats, i la guinda la posaran l'Oficina de Turisme i el Centre de Salut a partir de l'1 de juliol: ambdós formen la part visible del nou Espai Voramar.

La primera setmana del nou equip de govern havia de servir per a anar coneixent els tècnics, els programes genèrics i els projectes en marxa. En definitiva, per a prendre contacte amb el dia a dia, amb la quotidianitat.

Però no hi ha temps per a la rutina diària, este pla d'actuació més o menys reposat ha hagut d'alterar-se per la proximitat de l'estiu: juliol i agost són dates clau per a consolidar l'incipient turisme en la platja, pel que s'imposava una visita per a comprovar in situ si tot està a punt per a rebre els turistes en les millors condicions.

La revisió la van dur a terme l'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor d'urbanisme, Ximo Galcerá, acompanyats de dos tècnics d'urbanisme i medi ambient, María José Máñez i Joana López.

Les instal·lacions de la platja accessible ja estan a punt: casetes, servicis adaptats, passarel·les senyalitzades i tot el que és necessari per a facilitar el bany a les persones amb alguna discapacitat han començat a funcionar durant el 18 i 19 de juny.

També el servici de socorrisme, amb torres de vigilància i la posta sanitària central, ha posat en marxa un servici de caps de setmana durant juny, que passarà a ser diari a partir de l'1 de juliol.

Junt amb això, les ombrel·les, passarel·les, papereres, jocs infantils i la resta del mobiliari urbà, tot això instal·lat i mantingut en bones condicions per la brigada municipal d'obres i servicis. La conclusió és que tots els elements en primera línia de platja estan preparats per a un estiu que s'espera millor que el passat.

422-merche_en_playa_accesible-1

Finalment, cal afegir la qualitat de l'aigua i de l'arena, que ja han aconseguit el seu reconeixement internacional amb la concessió per segon any consecutiu de la bandera blava, entregada a l'alcaldessa pel president autonòmic Francisco Camps dissabte passat 18 de juny, en un acte celebrat en la platja de Gandia. És el segon reconeixement en només un mes, perquè el dimarts 31 de maig, el ministre de turisme, Miguel Sebastián, també feia entrega de la bandera Q, de qualitat turística, a la platja de Puçol.

Però ens falta millorar la segona línia de platja, on tenim l'Espai Voramar, un edifici municipal destinat a concentrar els principals servicis, amb la sanitat i la informació en primer lloc, però també el manteniment i la seguretat en un futur pròxim”, explica l'alcaldessa Merche Sanchis.

Una millora que està molt prop. L'Espai Voramar ja té data d'inauguració: serà el divendres 1 de juliol al matí. Amb les obres finalitzades, ara es treballa en la neteja, la senyalització de les distintes dependències i la instal·lació del mobiliari.

És un calendari molt estret, però estem demanant a tots un últim esforç perquè el Centre de Salut i l'Oficina de Turisme, que són els baluards de l'Espai Voramar, estiguen a punt per a l'1 de juliol, dia en què també ondejarà la nova bandera blava en la plaça de la Rosa dels Vents. Serà la nostra forma de donar la benvinguda a la temporada turística”, finalitza l'alcaldessa.

Arriben les vacacions i el turisme, però a l'estiu no es deté l'activitat política, perquè ja s'estan realitzant gestions per a concretar l'última fase de l'Espai Voramar, un edifici subvencionat per la Diputació de València que, en un futur pròxim, també albergarà un dependències de policia, un magatzem municipal per al mobiliari urbà de la platja i un saló d'actes perquè veïns i turistes puguen disfrutar del sol, l'arena i també la cultura local.

Ja ho deia la seua presa de possessió com a alcaldessa: la claredat, la rapidesa i la proximitat són claus per a donar solucions davant de qualsevol demanda. I, hui per hui, la demanda prioritària és la turística… com assegurava Paco Martínez Sòria en aquella popular comèdia: el turisme és un gran invent. I cal cuidar-lo.

422-playa_accesible-2

 

21 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres