El president Francisco Camps lliura a Merche Sanchis la bandera blava de la platja de Puçol

El president Francisco Camps lliura a Merche Sanchis la bandera blava de la platja de Puçol

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, va ser l'encarregat de presidir el lliurament de banderes blaves a tots els municipis de la comunitat, en un acte celebrat a Gandía el dissabte 18 de juny. L'alcaldessa Merche Sanchis va recollir el guardó de Puçol en companyia dels regidors Salvador Àvila i Rosa Portalés.

Dissabte 18 de juny, Gandía, passeig marítim Neptuno, hotel Bayren, 11:30 hores, gairebé un centenar d'alcaldes de poblacions valencianes es reuneixen per rebre la recompensa al treball realitzat per tècnics, polítics i veïns al llarg de l'any, el premi a cura de l'aigua, l’arena i els serveis de les platges valencianes: són 116 banderes blaves les destinades a platges i ports de la Comunitat, la qual cosa la converteixen en la segona autonomia amb més banderes i la primera quant a quilòmetres de costa amb el distintiu blau de qualitat.

Som la costa blava. Blau d'excel·lència, qualitat, benestar i prosperitat”, va assenyalar amb satisfacció el president Francisco Camps. “Som la comunitat amb més quilòmetres de costa blava, queden molt pocs buits sense la seva bandera, però em compromet a treballar personalment amb aquestes platges per obtindre la bandera blava per a tots”.

La bandera blava és un reconeixement internacional, atorgat per organismes independents, que compta amb un prestigi immaculat i que avala la qualitat de l’arena, l'aigua, l'accessibilitat i els serveis d'aquelles platges i ports esportius que obtenen el guardó.

Per això és especialment important per a aquelles poblacions que compten amb el turisme com una de les seves principals fonts d'ingressos, com la pròpia Gandía, el nou alcalde de la qual, Arturo Torro, aspira a convertir-la “en una referència del turisme no només a nivell nacional, sinó mundial”.

L'acte de lliurament va ser ràpid, agrupant als municipis per proximitat geogràfica, de nord a sud de la comunitat. Per a alguns era el moment de recollir per primera vegada la seua bandera, uns altres amb dificultat podien sostenir per a la foto un bon munt de distincions, però tots es mostraven igualment satisfets, tant en el moment de la recollida, com a la foto oficial de grup, realitzada després de l'hissat simbòlic d'una bandera blava a la platja de Gandia.

L'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis, que va recollir la bandera de mans de Camps, destaca “l'orgull que suposa per a l'ajuntament i per a tot el poble aquest reconeixement a la qualitat de la nostra platja”. Un reconeixement al treball continuat de tècnics i polítics, però també a l'esforç dels veïns per mantindre la platja en perfectes condicions.

Treballaré dur per mantenir la bandera blava que ens permetrà atreure més turisme a la nostra platja i treballarem tots junts per millorar les nostres instal·lacions”, conclou l'alcaldessa, que ja s'ha posat a la feina i ha visitat les instal·lacions del nou Espai Voramar, per accelerar els tràmits pendents amb un clar objectiu: que l'1 de juliol estiguin en marxa les instal·lacions permanents de l'Oficina de Turisme i el Centre de Salut de la platja, al mateix temps que s'hissarà oficialment la bandera blava a la nostra platja.

Precisament tots dos temes corresponen a Salvador Àvila, fins fa poc president de la Junta Local Fallera i actualment regidor responsable de sanitat,turisme i el barri de la platja: “La bandera blava és un símbol de qualitat pels que trien Puçol com a destí turístic, una garantia de bones instal·lacions i servei de qualitat”.

Per al regidor, que serà el responsable que els veïns de la zona puguin portar amb facilitat i rapidesa les seues propostes i preocupacions a l'ajuntament, és important el treball conjunt de tots, dia a dia, perquè aquest jaciment econòmic que és la platja vagi creixent any rere any: “Per això recomano als veïns i usuaris que cuidem entre tots el que és de tots. Hi ha molta gent darrere d'aquesta bandera i és molt difícil arribar, però més difícil mantenir-se. Si volem que Puçol sigui un poble turístic, la qual cosa suposa una important font d'ingressos per als nostres veïns, necessitem l'ajuda de tots”.

El punt final a l'acte de lliurament de banderes blaves ho va posar un piscolabis agradable, a l'ombra, sense excessos, però ben rebut per tots els alcaldes, regidors, tècnics i també per la nombrosa premsa assistent, sobretot després de la sessió de fotos a la platja, al migdia i amb més de 30º a ple sol.

428-salva_avila-camps-rosa_portales-2

fotos_noticia

 

19 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres