L'arbre gegant dels somnis, 2.000 xiquets solidaris i, a més, el dia 10 nevarà a Puçol

L'arbre gegant dels somnis, 2.000 xiquets solidaris i, a més, el dia 10 nevarà a Puçol

El divendres 10 de desembre, a partir de les 17:30 hores, l'avinguda València de Puçol serà un lloc màgic: tots els alumnes d'infantil i primària de la població, els seus pares, Cáritas, Papa Noel, una gran acció solidària, l'Associació de Comerciants i l'ajuntament junts per Nadal… i com gran invitat especial, una nevada històrica.

Cada Nadal, l'Ajuntament de Puçol i ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol) organitzen una campanya amb l'objectiu de guanyar clients per als xicotets i mitjans comerços de la població i reduir la fuga de veïns cap als grans comerços de la capital.

Així, igual que en anys anteriors, enguany els 150 comerços de l'associació de comerciants rebran els seus clients amb una àmplia estora roja; a més, només per comprar, cada client rebrà una bossa reciclable amb l'eslògan de la campanya, Puçol el teu centre comercial, i uns tiquets per a participar en el sorteig de 5.000 euros en xecs regal, el sorteig del qual es realitzarà el 15 de desembre: els premiats tindran fins a Reis per a gastar-se els diners en els comerços de la població.

Per la seua banda, els comerciants rebran una memòria USB amb àmplia informació sobre ajudes, subvencions, campanyes, gestió comercial i, per descomptat, dades sobre l'associació i com fer-se soci els que encara no formen part d'ella; a més del material publicitari sobre la campanya d'enguany.

Les accions continuades de promoció del comerç local són necessàries i les mantindrem: a la primavera la fira i en Nadal els xecs regal”, explica el regidor Ángel Sánchez. “Però enguany hem apostat per augmentar la notorietat de la campanya amb una gran festa en què no sols es promou el consumisme, sinó també la solidaritat i això és una gran novetat amb què esperem que pares i fills col·laboren per a aconseguir un poble més just”.

Esta festa serà el divendres 10 de desembre a partir de les 17:30 hores, en l'avinguda València, que estarà tallada al trànsit. I promet ser multitudinària i sorprenent… quasi, quasi com un somni.

Per a començar, durant els dies 2 i 3 de desembre, el grup de teatre Iknotiz ha passat per totes les aules d'infantil i primària dels quatre col·legis públics, el concertat i els tres privats de Puçol. En total, Iknotiz, amb els seus trages de donyets i la seua infinita paciència, ha repartit dos mil targetes postals en què els xiquets han de dibuixar un motiu nadalenc i demanar un desig.

Paral·lelament, ACEP, Cáritas Puçol i l'ajuntament s'han reunit per a organitzar una campanya solidària d'arreplegada de llet, arròs, oli i aliments no peribles, que seran depositats en el magatzem de Cáritas per a ser repartits entre les famílies més necessitades la població, sobretot ara que s'acosta el Nadal i el fred hivern.

Ja el dia 10, hi haurà un arbre gegant, l'arbre dels somnis, en el que tots els alumnes de la població podran penjar la seua postal, amb el seu desig i el seu dibuix. Només per participar, cada xiquet rep un regal. Seran els mateixos donyets que van repartir les postals en el col·le els que ara les pengen de l'arbre… encara que necessitaran tota la seua màgia i una bona escala, donat la gegantina grandària de l'arbre.

Com són xicotets, el normal és que els xiquets acudisquen amb els seus pares (i, vist ho vist, probablement s'apuntaran els iaios, sens dubte). A estos se'ls demana la col·laboració solidària: a canvi de depositar un litre de llet, un quilo d'arròs, una botella d'oli o algunes llandes de conserva, els pares són invitats a una copeta de mistela… que, donat el temps que farà, farà molta falta.

Perquè eixe dia, en l'avinguda València, estarà nevant.

I és una predicció que difícilment fallarà”, assegura el president d'ACEP, Pedro Sánchez. “Perquè hem contractat a una empresa perquè amb les seues enormes màquines provoque una nevada en la zona. Nevada que s'unirà a l'arbre dels somnis, a la carpa solidària i a una carpa especial on Papa Noel també posarà amb tots aquells que desitgen fer-se una foto amb ell i, de pas, entregar-li la seua corresponent carta… això sí, en paper, de moment mails no admet”.

La festa es prolongarà eixe dia fins a la nit, encara que la solidaritat no acaba ací.

Perquè al mateix temps, tant ACEP com l'ajuntament estaran repartint tiquets per al sopar solidari del divendres 17 de desembre en el Restaurant Puzol. Sopar la recaptació del qual també es destinarà a Cáritas. Per 25 euros, un no sols sopa, sinó que sap que altres també soparan este Nadal. És una altra forma de complir més d'un desig.

Si no véns, ni t'imagines tot el que et perds.

 

arbre_somnis

 

03 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres