«Puçol, Cultura de Bou» organitza dos actes culturals els dies 23 i 24 d'octubre

15 Octubre 2020

La regidoria d'Assumptes Taurins de l'Ajuntament de Puçol i el Consell Taurí han organitzat dos interessants actes, dins de la programació Puçol, Cultura de Bou, per al divendres 23 i dissabte 24 d'octubre. El lloc triat és el Sindicat Agrícola, amb aforament limitat a 100 persones per sessió i amb totes les indicacions de seguretat per a evitar contagis de Covid 19.

El divendres 23 serà una continuació de la setmana de cinema taurí que sol organitzar habitualment la penya taurina El Barrio, i que enguany, per la pandèmia, s'ha traslladat a este nou format.

Per a esta ocasió, es projectarà la pel·lícula Camino del triunfo, de temàtica taurina, dirigida i protagonitzada pel qual fora matador de bous Lima de Estepona, actualment amb el nom artístic Karlos Granada, que assistirà a la projecció i després departirà amb els assistents, tant en la xarrada com en el vi d'honor posterior. L'altre protagonista d'esta pel·lícula és el joneguer del Puig, Cristian Climent.

El dissabte 24 s'ha preparat una interessant xarrada taurina amb quatre ramaders de prestigi, de Castelló, València, Alacant i Tarragona, per a tractar la temporada actual, l'actualitat real de la ramaderia brava, tots els seus inconvenients i possibles alternatives.

Els ponents, tots ramaders de primera línia, són Germán Vidal, Fernando Machancoses, Paco Mulet i Paco Palmer, respondran a totes les qüestions que se'ls plantegen i debatran el complicat moment actual.

Eixa mateixa vesprada també es presentarà el llibre Tesoro brau del Mediterrani que ha publicat el retallador i aficionat Isaac Álvarez, una obra única i espectacular que reflectix la importància de la ramaderia autòctona d'estes quatre províncies.

L'autor signarà exemplars després de la xarrada i departirà amb els aficionats que assistisquen, al costat dels altres ponents.

Com assenyala el regidor Alberto de Jesús, «Puçol, Cultura de Bou pretén amb estos dos actes mantindre l'esperit taurí de la localitat mentre arriba la pròxima temporada, a l'espera que les condicions sanitàries permeten que se celebren de nou els bous al carrer».

La pròxima cita serà en les festes de Sant Antoni, el mes de gener.

Informen: Alberto de Jesús i Sabín | Cartell: Cultura de Bou | Fotos: Sabín

417-charla-taurina-febrero-2

Una decisió difícil: suspesos els festejos taurins de juny, Sant Joan i Setmana Taurina

06 Maig 2020

Ja és oficial, amb data 5 de maig s'han suspès els actes taurins previstos per al mes de juny, concretament el bou de Sant Joan i la Setmana Taurina Vila de Puçol 2020. La mesura, consensuada amb les comissions organitzadores, l'ha presa l'Ajuntament, per ser «la més convenient i responsable en llaures a salvaguardar la salut pública, per considerar-se esdeveniments que poden aglutinar un elevat nombre de participants».

Llegeix més...

El Sindicat Agrícola es va omplir de bons aficionats taurins per a escoltar als convidats

04 Març 2020

El divendres 28 de febrer a la vesprada, dins del programa cultural que està duent a terme la regidoria d'assumptes taurins, denominat Puçol Cultura de Bou, va començar la sèrie de xarrades i actes taurins culturals que es realitzaran al llarg de la temporada en els períodes que no hi haja festejos taurins en la localitat, per a mantindre l'esperit de la festa més popular de la localitat.

Llegeix més...

Esmorzars, música, olla i bous: ha arribat Sant Antoni

15 Gener 2020

Després d'un cap de setmana de sarau de ball i cant valencià, esmorzar popular, romiatge de cavalls i altres activitats per a tots els públics, l'Associació Cultural i Taurina “Bou de Sant Antoni” porta als carrers de Puçol la resta d'actes programats per a concloure una de les quinzenes més tradicionals i esperades pels veïns de la localitat.

Llegeix més...

19 festejos taurins previstos per a 2020

02 Gener 2020

Resultant que des de l'any 1997 i fins a l'actualitat, este Ajuntament ve adoptant acords per a assumir l'organització de les festes de “BOUS AL CARRER” a celebrar en aquest municipi, en aquells festejos en què ha sigut tradicional la seua celebració. D'altra banda, les Comissions de les festes dels bous, encara complint les obligacions i responsabilitats legals pertinents, donat l'alt risc que estes festes comporten, sol·liciten que siga l'Ajuntament el que es faça responsable legal de dita organització davant dels organismes competents, actuant les referides Comissions com a col·laboradors d'este Ajuntament.

Llegeix més...

«Puçol, cultura de bou» recupera la gala taurina per a premiar el millor de l'any

17 Desembre 2019

El 7 de desembre, Puçol va recuperar la Gala Taurina, en la qual no sols es van premiar els millors bous de l'any en la població, sinó que fidels a l'eslògan «Puçol, Cultura de Bou», també es va presentar un llibre Entre flors, sang i arena d'AliciaGiner i el periodista Salva Ferrer va moderar una atractiva tertúlia amb l'apoderat Santiago López, el joneguer MiguelPolope i el ramader Daniel Ramos.

Llegeix més...

Puçol avança en la cultura taurina

28 Agost 2019

La Regidoria de Festejos Taurins porta des de l'inici de la legislatura plantejant mesures juntament amb la comissió del 7 de setembre i les penyes taurines per a millorar les festes de Puçol. Amb la idea d'augmentar la promoció i seguretat en els festejos, s'implantaran mesures per a beneficiar la ja excel·lent organització. Es podran apreciar este 7 de setembre i per a la pròxima temporada l'ajuntament pretén fer-les extensives als festejos dels barris.

Llegeix més...

Primer cap de setmana de Bous en Hostalets

24 Juliol 2019

El 20 de juliol es va realitzar la primera part dels festejos taurins en el barri d'Hostalets amb la solta de dos bous cerrils. Abans d'obrir el toril, es va realitzar un minut de silenci per alguns familiars directes de components de la comissió que va resultar molt emotiu.

Llegeix més...

Altres