Jornades taurines (6): els premis a lo millor de l'any 2009 van posar punt final a les jornades

Jornades taurines (6): els premis a lo millor de l'any 2009 van posar punt final a les jornades

La sexta i última crònica de les VII Jornades taurines Vila de Puçol està dedicada a la festa final, amb el sopar de gala i l'entrega de premis als bous, ramaderies, rodador, eixida de rabo i la menció especial de l'any. Huit premis que, com sempre, van ser molt ben acollits per uns i amb certa divisió d'opinions per altres.

Després de la xarrada de José Luis Algora, en representació de la ramaderia Partido de Resina (abans Pablo Romero), els més de dos-cents assistents van passar a un altre dels salons Myrtus, on tot estava preparat per al sopar i la posterior entrega de premis.

Si bé la xarrada de Partido de Resina va ser un gran exemple de treball tècnic (gràcies a l'impecable esforç de l'EMTV Puçol), amb les imatges de la pròpia mesa projectades en dos pantalles gegants, el que facilitava la visió de tots els assistents, en l'entrega de premis la part tècnica no va anar tan fina: les llums situades al costat de la pantalla no es van apagar per a cada una de les projeccions, el que dificultava vore amb nitidesa els vídeos editats per Dobló, a més, el poc que es podia vore estava deformat, amb imatges estretes i allargades al projectar-se en 4:3 en compte de en el format panoràmic amb què s'havien editat, 16:9.

Qüestions tècniques a banda, la nit va començar amb un sopar fret que tampoc va ser del grat de tots els assistents, més acostumats a la quantitat que a l'exquisitat d'este tipus de propostes gastronòmiques, per la qual cosa la presència dels presentadors no es va fer esperar: Jorge Casals (periodista de la revista Bous al carrer) i Águeda Bayarri (periodista d'Antena 3 Televisió) van ser les cares amables encarregades de conduir la vetlada.

Després d'una projecció d'introducció, àgil i breu, en la que Dobló va oferir imatges espectaculars de quasi tots els bous exhibits durant l'any 2009, es va passar als distints premis. Com era de prevore i, en el fons, com era d'esperar, no tots estaven d'acord amb cada u dels premis: ja se sap que l'alegria va per barris, mai millor dit, i quasi sempre en estos casos hi ha un que alça els braços al cel en senyal de victòria... i els altres si alcen alguna cosa sol ser els peus per a resseguir el premi.

Res de nou, doncs, per a rebre els huit premis d'enguany, que van ser els següents:

-Bou millor presentat: Trianero, núm. 125 de la ramaderia d'Espantalobos.

-Bou més brau: Huraño, núm. 90 de la ramaderia de Jandilla.

-Millor bou embolat cerril: Fariseo, núm. 74 de la ramaderia de Sonia González.

-Bou més complet: Jabato, núm. 36 de la ramaderia de Torrestrella.

-Menció especial de la Penya l'Afició: a la ramaderia dels Germans Benavent.

-Rodador més complet: Eduardo Pérez Bayarri Edu.

-Millor eixida de rabo: Juanjo López Esteve Peño.

-Menció especial per tota una trajectòria: a Emilio Moyá Roig de Paca.

Després dels premis, Manuel Martínez Piñol i José Vicente Martí, regidor de Festejos taurins i alcalde de Puçol, es van dirigir als presents recordant el suport que l'ajuntament ve oferint als actes taurins al llarg de l'any a través de Puçol, cultura de bou, una marca que ha calat entre els aficionats i que ja és reconeguda i respectada en altres poblacions.

Tots els premis van ser entregats per representants de las penyes organizadoras, l'Afició i Juan Àvila, i va ser el president Juanjo López Esteve l'encarregat de posar punt final a esta sèptima edició de les Jornades taurines, amb un discurs elegant, amb agraïments i peticions a parts iguals, en el que va quedar clar que el Peño preferix abans agarrar el bou del rabo en qualsevol embolada que pujar-se a una estrada per a parlar en públic... mai abans li havia tremolat la veu com al començar a parlar eixa nit.

 

 

10 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres