Dos exposicions de fotografia servixen per a inaugurar les sèptimes Jornades taurines

Dos exposicions de fotografia servixen per a inaugurar les sèptimes Jornades taurines

Del 22 al 29 de gener, Puçol celebra la sèptima edició de les Jornades taurines Vila de Puçol, que enguany compta amb dos exposicions fotogràfiques, diverses tertúlies, dos projeccions de vídeo, l'entrega de premis del concurs de foto taurina i dels millors bous del passat any, i un invitat estrela: la ramaderia Partido de Resina (abans Pablo Romero).

 

El divendres 22 de gener, mentre en l'ajuntament se celebrava l'acte oficial de proclamació de Jordi Garcés com a Fill Predilecte de la població, l'Espai Social La Barraca acollia la inauguració de l'exposició dels originals finalistes en el 5t Concurs de fotografia Taurina Vila de Puçol.

Poc després, el pub Villa Charol es vestia de gala per a una segona exposició, en este cas de Romi, un jovençà fotògraf la passió del qual, a més de la càmera, són els bous. La simultaneïtat de part d'estes activitats no va restar presència de públic a cap d'elles, perquè tant l'ajuntament com La Barraca i Villa Charol estaven a sobreeixir.

Villa Charol va comptar amb la presència del regidor de Festejos taurins, Manuel Martínez Piñol, el president de la penya Juan Àvila, Juan Sebastiá, el president de la penya L'Afició, organitzadora de les jornades, a qui tots coneixen popularment com El Penyo, i l'autor de les fotos, Romi.

Poques paraules, perquè el vi d'honor ja esperava, però sí un recordatori que estes jornades compten amb diverses novetats que l'organització espera saldar amb un ampli èxit de públic: en primer lloc, la presència de Lucas Vilar, el ramader propietari del famós bou Ratonero, el cap del qual dissecat serà exhibit en Villa Charol; en segon, l'assistència d'una ramaderia tan prestigiosa com Partido de Resina (antiga Pablo Romero) per a la xarrada de l'últim dia; finalment, l'entrega de premis d'enguany es realitza en el local de moda en la població, Myrtus, el que afig un toc de distinció a esta sèptima edició.

"El més important és l'existència d'una penya que treballa a favor de la cultura del bou", explica Javi Villanueva, un dels organitzadors. "I comptar amb un públic fidel per a les tertúlies que realitzem en Villa Charol, perquè si no existiren l'un i l'altre, probablement les jornades fa temps que haurien desaparegut".

Unes jornades que, en plena crisi, ja són un clàssic del calendari taurí de Puçol, cultura de bou, la marca que engloba les activitats que mes a mes es realitzen en la població, i no sols en el carrer, sinó també en sales d'exposicions i altres locals on el bou és sinònim de cultura.

La programació completa de la setmana és la següent:

Viernes 22:

20'00: Inauguració del V concurs de fotografia taurina, en l'Espai Social La Barraca.

20'30: Inauguració de l'exposició de fotos de Romi i presentació de les jornades taurines, en Villa Charol. A continuació, vi d'honor.

Lunes 25:

19'30: Xarrada informativa de les comissions del 2010 i la setmana taurina, en Villa Charol.

Martes 26:

19'30: Projecció de vídeos del 7 de setembre dels anys 2005, 2006 i 2007, en Villa Charol.

Divendres 27:

19'30: Xarrada col·loqui sobre el nou decret de bous al carrer i altres temes legals, amb la presència de l'alcalde, el regidor de Festejos taurins, l'enginyer tècnic, l'intendent de la Policia Local i Alberto de Jesús.

Dijous 28:

19'30: Xarrada i video-fòrum de bous mítics de la Comunitat Valenciana, en VVilla Charol, amb la presència del cap de RAtonero i el seu ramader, Lucas Vilar.

Viernes 29:

19'30: Xarrada col·loqui amb la participació de José Luis Algora Cabello, expert taurí de la ramaderia de Partido de Resina (Pablo Romero), en els salons Myrtus.

21'30: Clausura de les jornades amb sopar i entrega de premis del V concurs de fotografia taurina i dels millors bous i comissions de 2009, en els salons Myrtus.

 

24 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres