VII Setmana Taurina Vila de Puçol: balanç, anàlisi i resultats (19 al 22 de juny)

VII Setmana Taurina Vila de Puçol: balanç, anàlisi i resultats (19 al 22 de juny)

Conclosa la Setmana Taurina de Puçol, el nostre col·laborador en matèria taurina, Salvador Almenara Marsaga analitza el que succïx esta sèptima edició. La informació, l'anàlisi dia a dia i els resultats amb les ramaderies, bous i vaques triomfadores en este ampli i complet resum.

Divendres, 19 de juny

El divendres 19 de juny va ser el dia elegit pels organitzadors per al tradicional fogonada, amb el que donava començament la sèptima edició de la Setmana Taurina Vila de Puçol.

El acto comenzó a las 21'30 en la Plaça de L'Ajuntament amb un sopar popular a la que van assistir les penyes que integren l'Associació de Penyes i altres penyes no inscrites a esta associació però que també participen en esta setmana amb la seua assistència.

Després d'este sopar i des del balcó de l'Ajuntament es va passar a l'acte inaugural que va consistir, com és habitual, en unes breus paraules a càrrec del president actual d'esta setmana, Antonio Escamilla, i del regidor de festejos taurins del consistori local Ximo Galcerá, els quals van expressar el desig que tot transcorreguera dins dels llits festius i de l'absència total de contratemps o altres actes que puguen entelar el transcurs normal de l'esdeveniment.

El tir d'uns focs d'artifici va donar pas al desfilada de les penyes amb direcció al recinte taurí, on es va celebrar una versió popular del concurs televisiu denominat Grand-Prix, en el que van prendre part membres de les penyes que integren l'Associació de Penyes, el qual va resultar prou divertit i amé tant per als participants com per als espectadors.

La vetlada va finalitzar amb la solta de quatre vaquetes, propietat del ramader local Jaume Bosch El Saliner, que van divertir els aficionats participants.

Dissabte, 20 de juny

Una de les ramaderies triomfadores de l'edició anterior va ser La Paloma, de Xaló (Alacant), per la qual cosa tenia bestiar el dret a participar en esta edició de 2009, i així ho va fer la vesprada del dissabte 20 de juny.

Esta ramaderia alacantina era esperada amb expectació perquè durant el transcurs de l'actual temporada, les seues actuacions, en totes les localitats on ha participat, han sigut extraordinàries. No podem dir el mateix a Puçol, perquè dita expectació es va tornar en decepció després de vore el joc exhibit per les caps d'esta ramaderia. Només podem destacar, dins d'un to mitjà baix, les vaques Asustada i Oscura.

A la nit van ser els bous capons del ramader de Funes (Navarra), Enrique Domínguez, els protagonistes de la vetlada, sis d'elles en puntes i dos embolades. La primera de les embolades estava patrocinada por la Peña L'Esquellot.

El bou estava marcat amb el número 12 i atenia al nom de Fandango, a qui va tallar la corda Espejo, sent els encarregats de l'embolada la quadrilla de José Comes. La peña L'Afició va ser la patrocinadora de la segona embolada de la nit, que va ser la del bou Meón, marcat amb el número 14 i a qui van embolar la quadrilla de Ximo i Xato, sent el tallador de la corda el mateix Mario el Xato.

Diumenge, 21 de juny

El ramader Carlos Doménech, de Teulada (Alacant), és el propietari de les caps que van participar en el segon dia de concurs de ramaderies, la vesprada del 21 de juny. La vesprada va estar marcada pel signe de l'avorriment. Només la vaca Serpentina va sobreeixir un poc per damunt del baix nivell exhibit per la resta d'animals actuants.

A la nit es va celebrar el Concurs nacional d'emboladors, en el que van participar les quadrilles locals de Ximo i Xato y Emboladors de l'Art, la quadrilla de Llíria, la de Cheste, la madrilenya Colmenar de Oreja i la d'Amposta (Tarragona), resultant estos últims els guanyadors del concurs amb l'extraordinari temps de 7 segons i 47 centèsimes, seguits per Colmenar de Oreja amb 12 segons i 2 centèsimes, i en tercer lloc, la de Cheste amb 17 segons i 76 centèsimes. Darrere, Emboladors de l'art amb 37 segons i 86 centèsimes i la de Llíria amb 61 segons i 18 centèsimes. Els bous que es van embolar pertanyien a la ramaderia de Germans Benavent de Quatretonda.

Posteriorment a estes embolades, es van soltar 3 vaquetes del ramader local Jaume Bosch El Saliner, que van posar punt i final a esta sessió nocturna.

Dilluns, 22 de juny

Possiblement siga la ramaderia dels Germans Orero Lecris de Barraques, que va actuar la vesprada del dilluns 22, la que haja ranejat un poquet més alt de ho vist en el que portem de setmana, destacant de tot el tancament la vaca Canastilla i el jònec de nom Revoltoso.

A la nit, es va celebrar l'anunciada Nit de paelles, amb un tancament i embolades de carretons, patrocinat per la Peña Els primeres on també va haver-hi castells d'aire per a gaudi dels més xicotets.

Informa: Salvador Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

 

 

03 Juliol 2009
FaceBook  Twitter  

Altres