Els bous del Saliner es lluïxen en un llarg i vistós tancament de Sant Joan

Els bous del Saliner es lluïxen en un llarg i vistós tancament de Sant Joan

Va ser un tancament ràpid i net. Els sis bous de Jaume Bosch Saliner van recórrer pràcticament tot el trajecte junts, excepte al final, quan un va quedar lleugerament despenjat, i van entrar en el corral sense problemes. Després, es van soltar tres bous per l'ampli recorregut tancat en el nucli antic.

"Hem sigut dels més puntuals en els últims anys, a soles uns minuts després de les huit els bous ja estaven en el carrer i tot ha eixit a demanar de boca". Així de satisfet es mostrava Manuel Martínez Piñol, president de la Comissió del 7 de setembre, que és l'organitzadora del bou de Sant Joan.

I tenia motius per a estar-ho: a més de la puntualitat (un factor que no sempre s'aconseguix, encara que siga per motius aliens a l'organització, com algun veí que s'oblida de retirar el cotxe de l'itinerari previst), la comissió va aconseguir que els bous del Saliner es mantingueren agrupats en un itinerari que no era fàcil de seguir.

Els bous van ser soltats en la plaça Joan de Ribera, junt amb l'església, i van recórrer el carrer Sant Pere complet, van girar per l'estret carrer Coladors per a encarar el carrer Sant Joan complet, però en compte d'enfilar directament el corro, l'organització va disposar un recorregut més llarg,  pel que una vegada passada l'església van girar per Mestre Martí i Sant Vicent, per a arribar al carrer Bisbe Amigó i entrar, ara sí, en el corro.

Complicat i llarg, però vistós i agraït per part dels centenars de corredors que, sobretot en el llarg carrer sant Joan, van acompanyar les caps del Saliner.

Un brillant tancament per a començar el dia de Sant Joan. A la vesprada el protagonisme correspon a les penyes, encarregades de donar el colorit habitual a la baixada de caixons, encara que eixa és una altra història...

22 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres