El pregó i un nou Grand Prix donen començament a la sèptima Setmana taurina

El pregó i un nou Grand Prix donen començament a la sèptima Setmana taurina

El 19 de juny donava començament la Setmana taurina amb importants novetats: el tradicional pregó vespertí es va celebrar a la nit, després d'un sopar de germandat, i tots junts van poder disfrutar a continuació d'una de les novetats del sèptim any: el Grand Prix. Tot un exemple d'imaginació per a combatre la crisi.

Certs desajustos i desil·lusions en la sexta setmana, van fer pensar que el segon acte estrictament taurí de l'any (el primer és el bou de Sant Antoni) corria perill. Però la nova junta directiva ha sabut donar un gir a la situació i apostar per noves idees en què la participació és el més important.

Per cinc euros, un pot passar-se una vesprada o una nit disfrutant de multitud d'espectacles en el camp de futbol... no, no és un error, perquè la plaça de bous està precisament situada en l'interior de la muralla de l'antic camp de futbol.

Però este preu és només per als visitants ocasionals, el normal és formar part d'una penya i tindre un cadafal muntat al gust del consumidor: una bona nevera repleta de gel i begudes de qualsevol tipus, alguna cosa per a picar i, els més sibarites, inclús cadires o hamaques per a ajudar a passar les llargues jornades de vesprada i nit, la qual cosa pot suposar entorn de nou hores diàries d'espectacle des del 19 al 27 de juny.

Llargues jornades que comencen a les 7 de la vesprada, amb el concurs de ramaderies, on cada una participa amb sis vaquetes, un jònec i un bou, a més d'una altra novetat, els experts corredors de "Art valencià", que amenitzaran els temps morts de cada jornada amb distintes exhibicions.

Les nits aniran canviant la seua programació, comptant amb activitats com el Grand Prix (que va obrir la setmana, el 19 de juny), els bous capons de Domínguez (dissabte 20), el concurs nacional d'emboladors (diumenge 21), la nit de paelles amb tancament infantil (dilluns 22), el sopar de les penyes en la plaça (dimecres 24) i el concurs de ramaderies per a les tres últimes nits, on s'exhibiran vaquetes, bous en puntes i bous embolats.

L'únic dia en què la Setmana taurina descansa és el 23 de juny que, com és sabut per tots, és el dia que es dedica al bou de Sant Joan, organitzat per la comissió del 7 de setembre, amb tancament matinal, desencaixonades vespertines i bous embolats a la nit.

La sèptima Setmana taurina apunta una sèrie de novetats que prometen rescabalar-la del xicotet clot en què es trobava en els últims anys, apostant per activitats de participació directa dels penyers i, sobretot, per una admirable varietat en la programació.

19 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres