Palmitos, trage de llums, sopars i pel·lícules en la Setmana de cine taurí

Palmitos, trage de llums, sopars i pel·lícules en la Setmana de cine taurí

La quarta Setmana de cine taurí va començar el seu camí amb un sopar d'aixellet en el Sindicat Agrícola, acompanyada de les primeres impressions sobre el nou llibre editat per l'Ajuntament de Puçol per a acompanyar les projeccions. Enguany, a més, se sumaran altres dos esdeveniments a la programació: una exposició de palmitos taurins i la presentació de Manuel Sarrión, el nou torero de Puçol.

El dimarts 16 va començar la quarta Setmana de cine taurí, que enguany se celebra en el Sindicat Agrícola, amb una novetat important: mitja hora abans del començament de la pel·lícula, programat a les deu de la nit, els veïns que volien participar de la festa completa es van reunir en el saló d'actes per a un sopar d'aixellet.

Este primer sopar, a la que van assistir entorn de quaranta persones, va ser acollit com una novetat que convé consolidar en anys pròxims, ja que va servir per a realitzar una improvisada tertúlia sobre el cine, els bous, el futur de la festa i, com no, propostes per a projectar en pròximes edicions, entre les que es troben els dos títols que els aficionats locals més reclamen: la mítica El bravo (The brave one, 1956) d'Irving Rapper, i la recent Manolete (2007) de Menno Meyjes, ambdós amb distints problemes legals per a ser exhibides en qualsevol format en l'actualitat... encara que ja s'estan donant passos per a poder projectar-les com més prompte millor.

Com a complement al sopar, es va distribuir el llibre El Sindicat del cine, que complementa la programació d'enguany amb les fitxes completa i anàlisi de cada u dels tres títols projectats (La becerrada, Nuevo en esta plaza El relicario), a més d'incloure la filmografia de cada director i una sèrie d'articles genèrics sobre cine i bous.

D'una banda, Adolfo Bellido, Luis Tormo, Fernando Ramírez, Gloria Benito, José Luis Martínez Montalbán i Mister Kaplan són els redactors de la revista de cine Encadenadosque s'han ocupat dels articles d'índole cinèfila. Per un altre, Salva Almenara, Vicente Benet, Alfonso Àvila, Vicente Almenara i Alberto de Jesús han sigut els responsables dels articles d'estil taurí. Al costat d'ells, Chimo Galcerá (regidor de Festejos taurins) i Juan Enrique Claramunt (regidor de Comunicació), escriuen sobre la importància de mantindre viva tant la setmana de cine com el llibre que l'acompanya.

La projecció del primer títol, La becerrada (pel·lícula de 1962 dirigida per Josep Mª Forqué), va ser introduïda per Salvador Almenara Marsaga, qui va aprofitar l'ocasió per a recordar una trista anècdota que també figura en el llibre: un esglai d'Antonio Bienvenida durant el rodatge d'una escena en la ramaderia d'Amelia Pérez Tabernero; escena que es repetiria anys després amb una vaca de la mateixa ramaderia, però amb un resultat inesperat, la mort de Bienvenida.

La programació se completa el dimecres 17 amb la projecció de Nuevo en esta plaza, protagonitzada per Sebastián Colom Linares.

Finalment, el dijous 18 hi haurà un triple acte: primer, la inauguració d'una exposició de palmitos de tema taurin (a les 19'30 hores); a continuació, l'entrega del trage de llums al nou torero de Puçol, Manuel Sarrión, que debuta amb picadors el dissabte 20 en la plaça de bous de Valencia (a les 19'45 hores); finalment, el sopar d'aixellet i la projecció de l'última pel·lícula taurina, El relicario (a les 22 hores).

Tots els actes formen part de Puçol, cultura de bou, que este mes de juny dóna pas als actes "al peu del canó", amb la celebració de la sèptima Setmana Taurina Vila de Puçol (del 19 al 27 de juny) i el bou de Sant Joan (el 23 de juny).

16 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres