Del 16 al 18 de juny, Puçol celebra la seua quarta Setmana de cine taurí

Del 16 al 18 de juny, Puçol celebra la seua quarta Setmana de cine taurí

Davall el títol “El Sindicato del cine”, del 16 al 18 de juny se celebra la quarta Setmana de cine taurí amb títols molt coneguts pels aficionats: "La becerrada" (1962) de José Mª Forqué, "Nuevo en esta plaza" (1964) de Pedro Lazaga i "El relicario" (1970) de Rafael Gil, que tancarà les projeccions el dijous, a penes un dia abans de començar la Setmana taurina.

A més de la Setmana taurina i el bou de Sant Joan, juny és el mes en què la programació de Puçol, cultura de bou, recupera una tradició de mitjan del segle XX: la Setmana de cine taurí. Llavors es projectaven títols emblemàtics dels 50, els 60 i els 70, normalment espanyols, protagonitzats per toreros de l'època i, per descomptat, a l'aire lliure, en la terrassa d'estiu situada en la Travessera Moncada.

L'Ajuntament de Puçol va recuperar esta tradició en 2006, a petició d'un grup d'aficionats locals al cine i als bous, però amb una novetat important: es manté el cine en la Travessera Moncada, però ja no queden terrasses d'estiu, pel que les projeccions es realitzen en el Sindicat Agrícola.

Com a complement, cada any s'ha editat un llibre amb articles taurins i cinèfils. Els tres anteriors portaven per títol Vuelta al ruedo (2006), Bous al passeig (2007) i La fira de juny (2008). La publicació d'enguany es titula El sindicat del cine, en homenatge al local on s'efectuaran les projeccions i també a algun títol de sobra conegut pels cinèfils.

Amb textos de reconeguts aficionats taurins, com Alberto de Jesús, Salva Almenara, Alfonso Àvila, Vicente Almenara i Vicente Benet, la majoria d'ells components del Consell assessor taurí, El Sindicat del cine comptarà a més amb articles de distints redactors de la revista de cine Encadenats, que s'ocuparan d'analitzar les pel·lícules des d'una òptica cinèfila: Adolfo Bellido, Luis Tormo, Gloria Benito, José Luis Martínez Montalbán i Ferran Ramírez, entre altres.

Les sessions són gratuïtes, comencen a les 10 de la nit i, per a facilitar l'harmonia i el gaudi complet, les portes se abrirán a las 9'30, per a aquells que desitgen disfrutar primer de l'entrepà en agradable tertúlia cinèfil-taurina.

10 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres