Les Jornades Taurines repassen l'evolució de les embolades

Les Jornades Taurines repassen l'evolució de les embolades

El 30 de gener va tindre lloc una tertúlia en el pub Villa Charol, dins de les VI Jornades Taurines Vila de Puçol, en la que van intervindre, entre altres, el veterinari local, Vicente Soriano Benet. La conferència va girar entorn de l'evolució de les embolades

Dimecres passat 30 de gener es va celebrar una tertúlia en el pub Villa Charol, dins de les VI Jornades Taurines Vila de Puçol, davall el títol Evolució de les embolades.

La tertúlia, que va ser amena i entretinguda, va començar amb una interessant conferència, enfortida amb la projecció simultània d'il·lustratives imatges, i va tindre com a protagonista al veterinari local Vicente Soriano Benet.

Esta conferència va girar entorn del tema de les possibles lesions que es poden produir en els bous durant les embolades. Vicente Soriano, va arribar a la conclusió que "en cas de produir-se alguna lesió, esta seria totalment fortuïta i accidental".

Després de la projecció d'un vídeo amb imatges de la ramaderia de Jaume BoschSaliner, on es practicava l'operació d'un dels banyons danyats per part de Vicente Soriano, es va passar a la tertúlia, en la que van participar el veterinari local, a més de Vicente Lahuerta, ex-embolador, Ximo Esteve, de la quadrilla d'emboladores Ximo i Xato, i David Arribas, de la quadrilla d'emboladors de Colmenar de Oreja, localitat de la província de Madrid.

Van fer un recorregut a través del temps (sobretot Vicente Lahuerta), des dels seus començaments d'embolador allà per 1960, fins als nostres dies, veient com han evolucionat els diferents artefactes que s'empren per a l'embolada de les caps, sempre tenint en compte la seguretat de les persones i no danyar gens ni miqueta la integritat física de l'animal.

També es va recordar, durant esta tertúlia, a dos emboladors de Puçol, José María El Manyà i Juan Bernal, ja difunts, que van ser dos autèntics pioners, avançant-se al seu temps, en l'ús de tals artefactes.

Informa: Salva Almenara Marsaga

07 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres