Crònica taurina de Sant Joan: eliminar el canyís de la plaça, una gran idea

Crònica taurina de Sant Joan: eliminar el canyís de la plaça, una gran idea

Amb l'habitual retardet de sempre sobre l'horari d'inici, degut principalment al despistat de costum a l'hora d'aparcar el seu vehicle dins del recorregut taurí, va sonar el tir del tercer coet, anunciat el tancament matinal del bou de Sant Joan.

 

Molt bo el tancament protagonitzat per les caps del ramader local Jaume Bosch El Saliner, les quals van recórrer agrupades tots els trams del trajecte, fins als corrals del Barri.

Posteriorment, es van soltar per este orde dos bous propietat del mateix ramader: el primer, de nom Lentejuelo, i el segon, Serranito, que va tancar la matinal taurina santjoanera.

Després, a la vesprada, la tradicional baixada de caixons, amb un bon ambient en la plaça de l'església. Excel·lent la idea dels responsables municipals d'eliminar el quasi etern canyís i substituir-lo per les barreres, que permeten a un gran nombre d'aficionats poder accedir de manera segura per a contemplar de prop les desencaixonades.

El primer bou de la vesprada era un bonic burraco de la ramaderia Hato Blanco, marcat amb el 99 i de nom Encendido.

El segon pertanyia a la ramaderia portuguesa de Joaquín Murteira Grave, porta el número 75 i atenia al nom de Buenas tardes.

També la ramaderia sevillana de Hato Blanco era la propietària del tercer, de nom Opresor i amb el número 91 en el seu costillar.

Després de la solta d'alguna vaqueta, a última hora de la vesprada es va embolar el bou Sultà, propietat de Jaume Bosch, a qui li va tallar la corda Miquel Ferrer Pitu, després de ser embolat pels membres de la pròpia comissió. A destacar la gran actuació d'este bou durant la seua embolada.

A la nit, el torn d'embolades el va obrir el bou Encendido, a què li va tallar la corda Fernando Moreno, sent els membres de la mateixa comissió els emboladors.

La quadrilla de Paco López va ser l'encarregada d'embolar a Barómetro, marcat amb el 55, de la ramaderia de Murteira Grave, sent Carlos de la Cruz el tallador de la corda.

El tercer bou de la nit va ser Buenas tardes, a què va tallar la corda Miquel Ferrer Pitu, després d'haver sigut embolat per la quadrilla de Ramón Ballester Casturro.

Finalment, Juan Ribelles va ser el tallador de la corda d'Opresor, després de l'embolada realitzada per la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

 

 

10 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  

Altres