La tercera setmana de cine taurí se completa amb un llibre dedicat al cine i els bous

La tercera setmana de cine taurí se completa amb un llibre dedicat al cine i els bous

Per tercer any consecutiu, la Regidoria de Festejos Taurins organitza una setmana de cine i, també per tercera vegada, les projeccions es completen amb l'edició d'un llibre centrat en el cine taurí en general i en els títols programats en esta edició en particular. Els autors del llibre són experts taurins locals i crítics de la revista de cine Encadenados (www.encadenados.org).

Va ser l'any 2006 quan el llavors regidor responsable de temes taurins, Juan Enrique Claramunt, va apostar per recuperar aquelles entranyables setmanes de cine en la Terrassa d'estiu, que tan grats records va generar a mitjan segle passat entre els que hui són els aficionats taurins més veterans de Puçol.

La setmana de cine, que inicialment es va programar en el Sindicat Agrícola, va recuperar també una altra tradició el passat any: el cine a l'aire lliure, en este cas en el Passeig de la Constitució. Per a esta tercera edició, que se celebra de l'11 al 13 de juny del 2008, és el programa doble la nova incorporació: no sols es projecta un llargmetratge històric de temàtica taurina, sinó que també s'han recuperat en este cas dos curtmetratges de Basilio Martín Patino, TorerillosEl noveno, que serviran de complement a les pel·lícules Tercio de quites (el dijous 12) i Chantaje a un torero (el divendres 13).

"El que no ha canviat en estos tres anys és el valor afegit que suposa editar un llibre sobre el tema", explica Juan Enrique Claramunt"La nostra aposta per la cultura entorn del món taurí, a través de la marca Puçol, cultura de bou, ens ha animat a realitzar cada mes un projecte distint i, en el cas de la setmana de cine, el llibre és un complement imprescindible per a ajudar a comprendre millor les pel·lícules que es projecten".

En 2006 el llibre editat va ser Vuelta al ruedo que, a més de fitxes i comentaris sobre les pel·lícules projectades, incloïa una completa filmografia sobre les pel·lícules de ficció rodades fins a la data.

En 2007, el títol del llibre era Bous al passeig i, com a complement a les crítiques, incloïa una completa filmografia de documentals i curtmetratges vinculats al tema.

El llibre d'enguany, que es va presentar oficialment el dijous 12 de juny, es titula La fira de juny. Inclou completes fitxes, dades i fotos dels tres llargmetratges i els dos curts que es projecten, tot això adornat amb les filmografies dels directors de cada pel·lícula i un àlbum fotogràfic de les sessions a l'aire lliure realitzades en l'anterior edició.

"Quan un treball està ben fet, la nostra única labor ha de ser continuar en la mateixa línia", assegura el nou responsable de festejos taurins, Chimo Galcerá"Només ens queda agrair al públic la seua assistència, als experts taurins els seus comentaris sobre les pel·lícules i als membres de la revista de cine Encadenados les seues sensates crítiques des del punt de vista cinematogràfic sobre els títols projectats".

El llibre, que es repartix gratuïtament als assistents a les sessions, suposa una important documentació per als aficionats a este tipus de cine i forma part de l'arxiu documental que l'ajuntament està generant des del seu programa anual d'activitats inclòs a Puçol, cultura de bou.

12 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres