Sis bous del Saliner en un tancament de Sant Joan sense incidents

Sis bous del Saliner en un tancament de Sant Joan sense incidents

La jornada taurina de Sant Joan comença amb el tancament de sis bous de Jaume Bosch Saliner, amb massiva assistència i sense cap incident. Molt de públic, encara que amb evidents símptomes d'haver-hi estat celebrant el triomf d'Espanya sobre Itàlia la nit anterior. La jornada se completa a la vesprada amb la presència en directe de Canal 9, i a la nit amb les imprescindibles embolades.
 

Encara amb la ressaca de la victòria d'Espanya enfront d'Itàlia, partit que va ser seguit per molts aficionats als bous en la pantalla gegant de la plaça portàtil instal·lada per a la VI Setmana taurina, a les huit del matí del dilluns 23 calia estar alçats, perquè començava el tancament de Sant Joan.

Un tancament que tradicionalment ha sigut el primer acte taurí de la temporada a Puçol, encara que enguany ha quedat relegat a la tercera posició: al gener es va recuperar el bou en el carrer Sant Antoni i, per necessitats del calendari, enguany la Setmana taurina va començar el divendres 20 de juny, encara que tota l'activitat taurina es congela durant el dilluns, per a centrar-se en Sant Joan.

Com ve sent habitual, la Comissió del 7 de setembre, organitzadora també dels actes taurins de Sant Joan, ha programat tres activitats: al matí, el tancament pel carrer central del nucli antic, que pren el nom del patró de la població; a la vesprada, baixada de caixons i desencaixonades; i ja a la nit, diverses embolades.

Després d'haver recorregut tot el carrer Sant Joan, l'itinerari del tancament matinal va presentar com a novetat un gir al final, pel carrer Sant Vicent, per a portar als bous directes a corrals. Va ser protagonitzat per sis bous del ramader local Jaume Bosch Saliner, amb bona presència, que van recórrer junts tot el trajecte, acompanyats de quatre esquellers.

Després del tancament, van ser soltats dos bous en puntes per a prolongar la festa entre el nombrós públic congregat en els carrers del nucli antic de la població. Tal com estava previst, a les 9 del matí es va arreplegar l'últim bou per a permetre que s'exercisca l'activitat normal dels veïns.

Una activitat que a la vesprada tindrà un protagonista addicional, a més de les penyes i els bous: el programa En connexió de Canal 9, que emetrà en directe la baixada de caixons i la primera desencaixonada. Un motiu pel qual, més que mai, la puntualitat és un requisit imprescindible.

 

22 Juny 2008
FaceBook  Twitter  

Altres