Balanç taurí del 7 de setembre: la pluja, protagonista inesperada de la nit

El matí, vesprada i nit del 7 de setembre sintetitzades pel nostre habitual col·laborador taurí, Salva Almenara. Una jornada amb dos desencaixonades després del tancament matinal, quatre a la vesprada i cinc embolades a la nit, a pesar d'una pluja intermitent que no ha afavorit el lluïment ni dels bous ni de la resta de participants.

A les 8 en punt del matí ha començat el tancament del 7 de setembre amb caps de Jaume Bosch El Saliner, pujada pel carrer Barreres, Travessia Moncada i baixada pel carrer Sant Miquel, fins a la plaça Joan de Ribera i han entrat tots a la primera en el rogle. Sense cap tipus d'incidents.

A continuació, la comissió ha realitzat una primera desencaixonada des de la Travessia Moncada, de nom Lucero i de la ramaderia del Saliner.

Per a tancar el matí, segona desencaixonada en el carrer Sant Vicent, del bou Torero, també de la ramaderia del Saliner. El matí taurí ha finalitzat sense cap contratemps digne de menció.

Com sempre, la baixada de caixons ha sigut multitudinària, plena de colorit i diverses xarangues animant l'ambient, a més de l'escola municipal de tabal i dolçaina obrint la llarga comitiva.

Abans de les desencaixonades s'ha celebrat un acte a favor dels bous al carrer, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, diversos membres de la corporació municipal i representants de les penyes, comissions i aficionats de Puçol i altres poblacions amb llarga tradició en esta festa.

A les 18.12, després de l'acte a favor de la festa, s'ha realitzat la primera desencaixonada, del bou Cangurito, núm. 130, guarisme 0, de la ramaderia Montalvo, de Salamanca. Ben presentat i ha donat un bon joc entre els aficionats.

El segon a eixir del caixó ha sigut el bou Fariseo, núm. 166, guarisme 9 i corresponent a la ramaderia de Juan Pedro Domecq. Molt ben presentat i amb un gran joc, encara que ha sigut retirat ràpidament dels carrers deguts a un contratemps que ha protagonitzat amb un aficionat.

La tercera desencaixonada ha sigut la del bou de Valdefresno, de nom Marqués, núm. 55 i guarisme 9. Sense res que destacar en l'actuació d'este exemplar.

L'última desencaixonada de la vesprada ha correspost al bou Majoleto, marcat amb el núm. 66 i també amb guarisme 9, de la ramaderia de Núñez del Cuvillo. Bona presència i amb un joc acceptable.

Per a finalitzar la festa vespertina, s'han soltat unes vaques de Jaume Bosch El Saliner, ramaderia a què també pertanyia la vaca que s'ha embolat abans del sopar, a càrrec de la quadrilla de José Comes i a la que li ha tallat la corda Ximo Huerta, molt conegut entre els veïns per la seua tasca com a radioaficionat i bussejador.

Mal es presentava la nit per la pluja que ha caigut durant el temps reservat al sopar. No obstant això a mesura que s'acostava la mitjanit ha deixat de ploure i el públic s'ha acostat de manera massiva a la plaça Pius XII per a seguir en directe les embolades.

La primera ha sigut del bou Cangurito de Montalvo a qui li ha tallat la corda el membre de la comissió Amadeo Flors, després d'haver sigut embolat per la quadrilla de José Comes. Des de la zona pròxima a l'embolada, lloc on a penes ha estat uns segons, no podem valorar la seua actuació.

La segona ha sigut la del bou Berlanguito, de la ramaderia de Núñez del Cuvillo, que ha sigut embolat directament de caixó a pilar per la quadrilla de Fernando Ferrer El Rallat, sent el seu fill Juanfer l'encarregat de tallar-li la corda.

Mentres el bou recorria el nucli antic la pluja ha fet acte de presència novament, el que ha deslluït part de l'embolada… encara que els aficionats han buscat qualsevol refugi per a continuar amb la nit del 7.

El tercer bou a ser embolat ha sigut Fariseo, de la ramaderia de Juan Pedro Domecq, a càrrec de la quadrilla Emboladors de l'Art, sent el tallador de la corda Angel Llácer.

Amb una pluja que anava apareixent de forma intermitent s'ha embolat el quart de la nit, de nom Majoleto, de la ramaderia de Núñez del Cuvillo. L'embolada ha anat a càrrec de Ximo i Xato i el tallador de la corda ha sigut Salva Sebastiá.

L'última embolada de la nit ha sigut la del bou Marqués, de la ramaderia de Valdefresno, a què han embolat la quadrilla d'Emboladors Puçol i li ha tallat la corda Ximo Horta.

Ha sigut una nit un poc desagradable a causa de la pluja intermitent. A nivell taurí també sense pena ni glòria.

Informa: Salva Almenara | Fotos: Juan Sebastià

819-acto-a-favor 

04 Octubre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres