Un espera veure qualsevol cosa en la nit de Sant Joan, però un capellà en l'embolada del bou, poques vegades

Les embolades de Sant Joan tenen cada any una dura competència amb les celebracions en la platja, les fogueres, el sopar… un conflicte de tradicions en què el gran beneficiat és el veí, que pot triar cada any què disfrutar… Encara que disfrutar, el que es diu disfrutar, els moments previs a l'embolada, amb un veí un tant especial saludant a tots abans d'encendre les boles.

Després d'un xicotet retard, provocat per la busca d'un menor que finalment va aparéixer deambulant pels carrers, la primera embolada ha sigut la de Sin Aliento núm. 941, de la ramaderia El Torreón. Ha anat a càrrec d'Emboladors de l'Art i la corda l'ha tallat Álvaro Claramunt. Tot just eixir ha agafat un jove a qui ha donat un rebolcada i ha sigut atés pels servicis sanitaris.

Fernando Ferrer, embolador, col·laborador i coordinador del festeig, vol ressaltar “a l'equip mèdic, per preocupar-se en tot moment i preguntar als col·laboradors en el moment de l'agafada com havia sigut, si portava algun colp i tot ho precise per a atendre el més urgent, en este cas un colp en el cap, el que ha provocat que envien el jove a la Mini Fe”.

La segona embolada ha sigut la del bou Calabreso, número 46, de la ramaderia de Ángel Luis Peña, que ha sigut embolat directe de caixó a piló. Donades les poques forces de l'animal, que a penes s'ha mogut del piló, la comissió ha decidit ficar-lo novament en el caixó i tornar-lo al toril.

Cajero, núm. 51, de Sánchez Ybargüen, ha sigut el tercer de la nit de Sant Joan i el protagonista de l'anècdota per a la història: l'encarregat d'encendre les boles en el piló ha sigut un cert Ismael Ortiz… dit així potser no signifique molt, però si apuntem que és el rector de l'església dels Sants Joans, s'entendrà la sorpresa de què estaven al seu voltant. L'embolada ha anat a càrrec de la quadrilla de Fernando Ferrer i el tallador de la corda ha sigut Raúl Misut. Ha sigut vist i no vist: una eixida molt ràpida.

La quarta embolada ha sigut Manzano, núm. 6, de Valdefresno. La quadrilla de Ximo i Xato ha sigut l'encarregada d'embolar-lo i el tallador de la corda ha sigut Iván Ballestar. Una eixida espectacular que ha donat joc als corredors situats en la zona de la plaça Pius XII, darrere de l'ajuntament, on tradicionalment es realitzen les embolades de Sant Joan i del 7 de setembre.

Informa: Salvador Almenara | Fotos: Sabín

643-tercera-embolada-2

01 Juliol 2014
FaceBook  Twitter  

Altres