Un festival taurí i una correguda de bous a principis de març a Puçol

Un festival taurí i una correguda de bous a principis de març a Puçol

Si en els anteriors dies el protagonista principal de les IV Jornades Taurines va ser el bou de carrer, per a l'últim dia, celebrat el 2 de febrer, el bou de plaça va prendre el relleu en la tertúlia celebrada en el Sindicat Agrícola per a presentar els cartells dels dos festejos taurins que se celebraran a principis de març a Puçol.

La tertúlia va estar presentada pel periodista local Salva Ferrer, i en ella van prendre part el degà de la premsa taurina a València, a més de responsable de l'apartat taurí del diari ABC i de l'Agència EFE, Francisco Picó; junt amb el també periodista Carlos Bueno, de la revista Aplausos; el regidor de Festejos Taurins, Juan Enrique Claramunt; i el nostre torero Juan Ávila, als quals s'uní posteriorment l'empresari de la plaça de bous de València, Sebastián Rodríguez.

Va ser una tertúlia centrada prioritàriament en la presentació dels cartells taurins per als espectacles a celebrar els dies 3 i 4 de març en la nostra localitat. Estos espectacles consistixen en un extraordinari festival taurí per al dissabte 3, en el que participaran els toreros Víctor Manuel Blázquez, Tomás Sánchez i Juan Àvila, el joneguer Raúl Martí i el becerrista Manuel Carrión.

Pel que fa a la segona correguda de bous a celebrar a Puçol, després de l'èxit de l'any passat, el cartell l'integren tres destacats matadors de l'escalafó actual, amb el suficient prestigi com per a penjar el cartell de ''no hi ha bitllets''. Ells són Víctor Puerto, Vicente Barrera i Juan Àvila, els quals s'enfrontaran a un tancament portugués de Caldeira, del mateix ferro que els bous que es torejaran en el festival del dia anterior.

No cal ni dir-ho que estos dos cartells van comptar amb el beneplàcit del nombrós públic assistent, per la categoria professional dels destres.

L'acte es va completar amb la projecció d'un vídeo elaborat per Alberto de Jesús, amb narració de Nereida Fabuel i imatges de tots els toreros participants en estos dos extraordinaris esdeveniments taurins.

Cal destacar que, aprofitant la presència de l'empresari de València i tenint en compte que eixe mateix dia es van fer públics els cartells de la Fira de Falles, el representant de Serolo va haver de contestar algunes preguntes formulades pels integrants de la taula en què se li demanaven explicacions de les absències de Sebastián Calleja i Cèsar Jiménez, al que va contestar l'empresari justificant les absències per les altes pretensions econòmiques d'estos destacadíssims destres.

Informa: Salvador Almenara Marsaga

09 Febrer 2007
FaceBook  Twitter  

Altres